ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:04:17μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
12
Σεπτεμβρίου

Το «φάρμακο»-θαύμα μπορεί να προλάβει την παχυσαρκία και τον διαβήτη, να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου και όχι μόνο.

Στις δράσεις του περιλαμβάνεται η δυνατότητα να ελέγξει την κατάθλιψη και τις αγχώδεις διαταραχές, να αυξήσει την κινητικότητα και να μειώσει κατά 40% τις πιθανότητες κατάγματος στο ισχίο.

 

Σίγουρα θα αναρωτιέστε ποιο είναι αυτό το «μαγικό»… φάρμακο που παράλληλα, βελτιώνει την ικανότητα της ορθής σκέψης, μειώνει τον ρυθμό επιδείνωσης της άνοιας, αλλά και τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας κατά 50%, ενώ παράλληλα μειώνει κατά 23% τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου. Ο δρ James Brown από το Τμήμα Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Aston αποκάλυψε ποιο είναι αυτό το μαγικό χάπι σε σχετική ομιλία του στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης με τα ακόλουθα λόγια: «Δεν είναι χάπι, είναι η άσκηση».

 

Με απλά λόγια, και με βάση τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία ο βρετανός επιστήμονας επισημαίνει ότι 30 λεπτά περπάτημα καθημερινά εξασφαλίζουν τα παραπάνω οφέλη στον καθένα από εμάς, χωρίς να χρειάζεται να είναι πρωταθλητής.

 

Ένα επιπλέον μπόνους

 

Ένα επιπλέον όφελος έχουν και οι μαθητές που ασχολούνται με μια φυσική δραστηριότητα ακόμη και απλή, όπως το να πηγαίνουν με ποδήλατο στο σχολείο, σύμφωνα με Φινλανδική έρευνα. Στα συμπεράσματα της έρευνας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας αναφέρεται ότι η φυσική δραστηριότητα σχετίζεται με καλύτερες ικανότητες όσον αφορά την ανάγνωση και την αριθμητική.


Ενόψει της σχολικής χρονιάς που μόλις ξεκίνησε λοιπόν ας φροντίσουμε τα παιδιά μας να κινούνται περισσότερο!

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 221 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα