ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 - 11:23:36μ.μ.
14
Ιουλίου

Έρευνα: Άλλαξε το βηματισμό σου για να «κάψεις» περισσότερες θερμίδες

Κατηγορία Fitness

Το περπάτημα είναι η πιο εύκολη γυμναστική και όπως αποκαλύπτουν οι επιστήμονες μπορεί να ‘κάψει’ και αρκετές θερμίδες όταν περπατάμε σωστά. Η αλλαγή στην ένταση του βηματισμού είναι αυτή που, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, μπορεί να αυξήσει τις θερμίδες που καίτε μέχρι και 20% .

Ο υπολογισμός των θερμίδων που καίμε με το περπάτημα, μέχρι σήμερα, δεν περιλάμβανε την ενέργεια που απαιτείται για να ξεκινήσουμε, να σταματήσουμε ή να αλλάξουμε την ταχύτητα. Για αυτό πολλοί άνθρωποι υποτιμούν τον αριθμό των θερμίδων που καίνε περπατώντας.


Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Biology Letters, ο καθηγητής Manoj Srinivasan του πανεπιστημίου του Ohio, για να κάψει κάποιος περισσότερες θερμίδες αρκεί να προσπαθήσει να περπατήσει με ένα ‘αφύσικο’ τρόπο, δηλαδή σταματώντας και ξεκινώντας διαρκώς ή με βαράκια στα πόδια:


«Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αφορούν στο σταθερό περπάτημα. Ο υπολογισμός του μεταβολικού κόστους που υπάρχει όταν αλλάζουμε ένταση στον βηματισμό είναι πολύ σημαντικός γιατί οι άνθρωποι δεν ζουν πάνω σε διαδρόμους γυμναστικής και δεν περπατούν πάντα με την ίδια ταχύτητα. Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι η εναλλαγή έντασης μπορεί να αυξήσει τις θερμίδες που καίμε».


Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 8% της ενέργειας που χρησιμοποιούμε την ώρα που περπατάμε είναι για να ξεκινήσουμε ή να σταματήσουμε. Επιπλέον, οι άνθρωποι συνηθίζουμε να περπατάμε πιο αργά όταν πρέπει να διανύσουμε μικρές αποστάσεις και πιο γρήγορα όταν έχουμε να καλύψουμε μεγάλες αποστάσεις, οπότε και η απόσταση μπορεί να παίξει ρόλο στις θερμίδες που θα κάψουμε περπατώντας.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 175 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα