ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 5 Οκτωμβρίου 2022 - 3:44:43μ.μ.

banner468x60

17
Απριλίου

Γιατί δεν πρέπει να γυμνάζεστε μέσα στην πόλη

Κατηγορία Fitness

Εάν έχετε την τύχη να ζείτε στην επαρχία ή σε κάποιο ήσυχο προάστιο, τότε μπορείτε να πάτε για τρέξιμο ή να βγείτε για έναν περίπατο και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα.

Όσοι όμως ζουν στα πολύβουα αστικά κέντρα, καλό είναι να αποφεύγουν τη σωματική δραστηριότητα μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα της πόλης.

 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί απειλή για την υγεία μας και η έκθεση στους ρύπους είναι ακόμη πιο επικίνδυνη όταν γυμναζόμαστε.


Κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης (π.χ. τρέξιμο), εισπνέουμε μεγαλύτερο όγκο αέρα και μάλιστα οι εισπνοές είναι πιο βαθιές. Έτσι, φτάνουν στους πνεύμονες περισσότεροι ρύποι, όπως τα καυσαέρια των αυτοκινήτων.

 

Επίσης, σε κατάσταση χαλάρωσης οι περισσότεροι άνθρωποι αναπνέουν από τη μύτη, η οποία λειτουργεί σαν «φίλτρο», αποτρέποντας την είσοδο βλαβερών ουσιών στον οργανισμό. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής έχουμε την τάση να αναπνέουμε κυρίως από το στόμα, οπότε οι ρύποι δεν φιλτράρονται.

 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας ή ακόμη και καρκίνου των πνευμόνων. Παράλληλα, επιδεινώνει ήδη υπάρχουσες αναπνευστικές παθήσεις όπως το άσθμα.

 

Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν κατά πόσο η γυμναστική σε περιοχές με αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία, όμως σε κάθε περίπτωση

συνιστάται να αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται κοντά σε κεντρικές λεωφόρους, σε περιοχές που γίνονται έργα ή κατά τις ώρες αιχμής.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 136 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα