ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 10:03:43π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
07
Ιουνίου

Γιόγκα κατά της ακράτειας

Κατηγορία Fitness

Η γιόγκα έχει αποδειχτεί ότι βοηθά στη χαλάρωση και την ανακούφιση από το άγχος, γι’ αυτό συχνά συστήνεται για την αντιμετώπιση ή τον έλεγχο άλλων καταστάσεων, όπως ο πόνος.

Στην αρχή αυτή βασίστηκαν και Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η πρακτική της γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που πάσχουν από ακράτεια ούρων.

 

Ερευνητές συγκέντρωσαν 20 γυναίκες, ηλικίας 40 ετών και άνω, που αντιμετώπιζαν το εν λόγω πρόβλημα και τις χώρισαν τυχαία σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα παρακολούθησε για έξι εβδομάδες ένα πρόγραμμα θεραπείας γιόγκα, ενώ η δεύτερη όχι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες της πρώτης ομάδας παρουσίασαν 70% συνολική βελτίωση όσον αφορά στη συχνότητα των επεισοδίων ακράτειας, ενώ σε εκείνες της δεύτερης ομάδας το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 13%.

 

Η μεγαλύτερη βελτίωση παρατηρήθηκε στις περιπτώσεις ακράτειας που συνδέονταν με το στρες ή στη διαρροή, που προερχόταν από δραστηριότητες που αυξάνουν την πίεση στην κοιλιά, για παράδειγμα ο βήχας, το φτέρνισμα και το σκύψιμο.

 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της κατάστασης με περισσότερους από έναν μηχανισμούς. Για παράδειγμα, επειδή η ακράτεια σε ορισμένες περιπτώσεις σχετίζεται με το άγχος και την κατάθλιψη, οι γυναίκες μπορεί να επωφεληθούν από την έμφαση που δίνει η γιόγκα στον διαλογισμό και τη χαλάρωση. Επίσης, η τακτική εξάσκηση μπορεί να συμβάλλει και στην ενίσχυση των μυών της πυέλου, που στηρίζουν την ουροδόχο κύστη και αποτρέπουν την ακράτεια.


«Θεωρούμε ότι η yoga είναι μια καλή ευκαιρία για τις γυναίκες να αποκτήσουν περισσότερο έλεγχο όσον αφορά στους μυς του πυελικού εδάφους» δήλωσε η Alison Huang, η βασική συγγραφέας της έρευνας και επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Πηγή: www.vita.gr

Διαβάστηκε 370 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα