ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 - 10:18:40μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
15
Απριλίου

Νέα μελέτη δείχνει πως οι έφηβοι που πραγματοποιούν 8-10 λεπτά έντονης διαλειμματικής άσκησης, για τρεις φορές την εβδομάδα, διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.

 Στη μελέτη συμμετείχαν 6 κορίτσια και 7 αγόρια ηλικίας 13-14 ετών, από τα οποία ζητήθηκε να πραγματοποιήσουν έξι προπονήσεις υψηλής έντασης σε διάστημα δύο εβδομάδων. Η προπόνηση περιλάμβανε έντονη διαλειμματική άσκηση για 8-10 λεπτά, με εναλλαγή ποδηλασίας υψηλής έντασης διάρκειας 1 λεπτού και ενδιάμεσων διαλειμμάτων διάρκειας 75 δευτερολέπτων.

 

teengym

 

Συνολικά, φάνηκε ότι οι προπονήσεις οδήγησαν σε βελτίωση της λειτουργίας των αγγείων, καθώς και της ικανότητας του εγκεφάλου να ελέγχει τον καρδιακό παλμό. Οι δύο παραπάνω δείκτες συνδέονται με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως παρατηρήθηκε βελτίωσή τους ακόμη και απουσία μεταβολών σε άλλους σημαντικούς δείκτες, όπως τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και γλυκόζης αίματος.

 

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, είναι γνωστό ότι τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας μειώνονται καθώς τα παιδιά μπαίνουν στην εφηβεία. Ωστόσο, η παρούσα μελέτη δείχνει ότι ακόμη και 8-10 λεπτά άσκησης μπορούν να προσφέρουν οφέλη για την υγεία. Κλείνοντας, σχολιάζουν πως θα πρέπει να πραγματοποιηθούν περισσότερες μελέτες, με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τα εν λόγω ευρήματα μπορούν να «μεταφραστούν» σε συστάσεις.

 


Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστηκε 160 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα