ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:52:55μ.μ.
08
Φεβρουαρίου

Γυμναστική: Γιατί είναι απαραίτητη για τις αρτηρίες σας

Κατηγορία Fitness

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν οι αρτηρίες τους αποκτούν ακαμψία.

Το γεγονός αυτό, παρότι είναι ανεξάρτητο από τη διαδικασία που προκαλεί θρομβώσεις, μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση καρδιοπάθειας.

 

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, ατη Μεγάλη Βρετανία, όλοι οι άνθρωποι, ακόμη και όσοι είναι 90 ετών, μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από την κίνηση εντός των χώρων του σπιτιού ή από ένα σύντομο περίπατο.

 

Ο λόγος είναι ότι η γυμναστική καθιστά τις αρτηρίες πιο ελαστικές και λιγότερο επιρρεπείς στη σκλήρυνση.

 

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι οποίοι μελέτησαν 365 γυναίκες ηλικίας 70 έως 96 ετών, αρκεί η κίνηση εντός του σπιτιού για να μειώσει κανείς τον κίνδυνο αρτηριακής σκλήρυνσης.

 

Σύμφωνα με την Βρετανική Καρδιολογική Εταιρεία, η άσκηση σε οποιαδήποτε ηλικία έχει ευεργετική δράση για την υγεία του ενδοθηλίου.

 

Η έρευνα καταδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κάποιος να γυμνάζεται, όμως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι και όσοι ξεκινούν πρώτη φορά γυμναστική θα πρέπει να «χτίσουν» τη φυσική τους κατάσταση σταδιακά.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 250 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα