ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:26:51π.μ.
07
Νοεμβρίου

Γυμναστική: Ο ρόλος της στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

Κατηγορία Fitness

Τα οφέλη της γυμναστικής για τη σωματική και ψυχική υγεία είναι πολλά και σημαντικά.

Η συστηματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς, ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου, βελτιώνει τους πόνους στην πλάτη, αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων, προστατεύει τις αρθρώσεις και βοηθάει το πεπτικό.

 

Παράλληλα, η έκκριση ενδορφινών μας κάνει χαρούμενους και τονώνει το μυαλό και τη μνήμη.

 

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, στην οποία συμμετείχαν και σουηδοί επιστήμονες, όσοι ασκούνται συστηματικά διαχειρίζονται καλύτερα τις στρεσογόνες καταστάσεις στον εργασιακό χώρο.

 

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 200 εργαζόμενοι, από τους οποίους το 51% ήταν άνδρες και το 49% ήταν γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 39 έτη.

 

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι εκείνοι οι οποίοι δεν είχαν καλή φυσική κατάσταση, όταν βίωναν συνθήκες άγχους, ανέβαζαν «κακή» χοληστερίνη (LDL) και ήταν επιρρεπείς στην εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων.

 

Αντίθετα, όσοι ήταν σε καλύτερη φόρμα, ακόμη και όταν ήταν ιδιαίτερα στρεσαρισμένοι, είχαν χαμηλότερα επίπεδα κακής χοληστερίνης και επομένως η καρδιά τους διέτρεχε μικρότερο κίνδυνο.

 

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει το σπουδαίο ρόλο που παίζει η γυμναστική στη ζωή μας.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 281 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα