ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:10:59μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
10
Ιουνίου

Η άσκηση φτιάχνει τη διάθεση

Κατηγορία Fitness

Η οικονομική κρίση και η δύσκολη καθημερινότητα αποτελούν αναμφισβήτητα παράγοντες που χαλάνε τη διάθεσή μας. Αν αναζητάτε λοιπόν ένα φυσικό ηρεμιστικό, θα το βρείτε στην άσκηση.

 

Η άσκηση βοηθάει όχι μόνο στην καλή φυσική μας κατάσταση, αλλά και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν κάνουμε άσκηση, παράγονται στον εγκέφαλό μας ορμόνες, οι οποίες αλλάζουν τη διάθεσή μας, μειώνουν το αίσθημα του πόνου και προκαλούν ευφορία.

 

Η κυριότερη από τις παραπάνω ορμόνες είναι η βενδορφίνη, που μπορεί να μειώσει την κατάθλιψη. Ευρήματα μελετών δείχνουν ακόμα ότι άνθρωποι που έχουν αυξημένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης από ανθρώπους που δεν είναι δραστήριοι, και αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες.

 

Ο τύπος άσκησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της κατάθλιψης είναι συνδυασμός αερόβιας άσκησης, όπως το βάδισμα, το χαλαρό τρέξιμο, το ποδήλατο, το κολύμπι και άλλα, με μυϊκή ενδυνάμωση μέτριας έως υψηλής έντασης.

 

Οποιαδήποτε κι αν είναι η μορφή της άσκησης θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε να δρα ευεργετικά για τον οργανισμό.

πηγή:zougla.gr

Διαβάστηκε 354 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα