ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 - 8:20:54π.μ.
12
Μαρτίου

Η κινέζικη άσκηση που είναι πιο ευεργετική για την καρδιά από το τρέξιμο

Κατηγορία Fitness

To Τάι Τσι ρίχνει την αρτηριακή πίεση, μειώνει το άγχος και ανεβάζει τη διάθεση

Σύμφωνα με νέα έρευνα, μια ήπια, χαμηλής έντασης άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή και να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση περισσότερο από το να «εξοντώνεστε» στον διάδρομο.

 

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open, δείχνει πως μια τέτοια ευεργετική ήπια άσκηση είναι το Τάι Τσι, η κινεζική πολεμική τέχνη που περιλαμβάνει αργές κινήσεις και διαλογισμό. Όπως διαπίστωσε η έρευνα, το Τάι Τσι βοηθάει τους ανθρώπους με κίνδυνο υπέρτασης να μειώσουν την αρτηριακή τους πίεση.

 

Οι Γιατροί της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών της Κίνας συνεργάστηκαν με ερευνητές από πολλά πανεπιστήμια και νοσοκομεία για να μελετήσουν 342 άτομα με αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης.

 

Οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας από 18 έως 65 ετών και ακολούθησαν πρόγραμμα άσκησης για ένα χρόνο. Με τυχαία επιλογή, οι μισοί ακολούθησαν ένα πρόγραμμα Τάι Τσι, ενώ οι άλλοι μισοί έκαναν αερόβιες ασκήσεις, όπως τζόκινγκ ή ποδηλασία. Και οι δύο ομάδες έκαναν την άσκηση που τους είχε ανατεθεί τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για μία ώρα κάθε μέρα.

 

Μέσα σε έξι μήνες, οι συμμετέχοντες που έκαναν Τάι Τσι είδαν μεγαλύτερη βελτίωση στην αρτηριακή τους πίεση από αυτούς που ακολούθησαν άλλες αερόβιες ασκήσεις. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του έτους, η ομάδα του Τάι Τσι είχε ακόμη χαμηλότερη αρτηριακή πίεση σε σχέση με τους συνομηλίκους τους της άλλης ομάδας.

 

Οι ερευνητές υποθέτουν πως τα επιπλέον οφέλη του Τάι Τσι μπορεί να σχετίζονται με την ηρεμία που προσφέρει, καθώς προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά το άγχος και να βοηθήσει στην πρόληψή του, αλλά και να ανεβάσει τη διάθεση.

 

Αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να κατανοηθεί πώς ακριβώς λειτουργεί το Τάι Τσι στον οργανισμό μας, η τελευταία μελέτη υποδεικνύει πως θα μπορούσε να είναι μια ασφαλής, αποτελεσματική στρατηγική για άτομα όλων των ηλικιών για τη βελτίωση της αρτηριακής τους πίεσης προς υγιή επίπεδα.

 

Αν και οι συμμετέχοντες στη μελέτη ασκούνταν για τέσσερις ώρες την εβδομάδα, ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι ακόμα και η μικρότερης διάρκειας άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

 

Εάν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις για αρχάριους διάρκειας μόλις πέντε λεπτών.

 

https://www.youtube.com/watch?v=cEOS2zoyQw4

 

https://www.youtube.com/watch?v=enk0bOv-gF8

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 87 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα