ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023 - 7:26:20μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
21
Ιουνίου

Η πολεμική τέχνη με τις αντιγηραντικές ιδιότητες

Κατηγορία Fitness

Δεν είναι μόνο η διατροφή και η καλή ψυχική υγεία που μας κρατάνε νέους στο σώμα. Σημαντικό ρόλο παίζει και η σωματική άσκηση.

Μάλιστα, επιστήμονες από το κέντρο Νευροψυχιατρικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου China στην Ταϊβάν, συνιστούν να κάνετε ασκήσεις "tai chi" (τάι-τσι) για να διατηρήσετε τον οργανισμό σας νεότερο!


Συγκεκριμένα, σε σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cell Transplantation, οι επιστήμονες εξέτασαν την επίπτωση ασκήσεων της συγκεκριμένης ήπιας πολεμικής τέχνης στον οργανισμό ατόμων ηλικίας κάτω των 25 ετών.


Μια ομάδα των συμμετεχόντων εξασκήθηκε στο τάι-τσι για τουλάχιστον 2 ώρες κάθε εβδομάδα, μια δεύτερη ομάδα έκανε περπάτημα για αντίστοιχο χρονικό διάστημα εβδομαδιαίως και μια τρίτη ομάδα δεν ακολούθησε κανένα πρόγραμμα άσκησης.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μέλη της πρώτης ομάδας είχαν αύξηση ενός συγκεκριμένου τύπου κυττάρων (τύπος CD 34+), ο οποίος θεωρείται δείκτης για την δραστηριότητα/συμμετοχή των αιμοσφαιρίων στην διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων.


Η αναγέννηση των κυττάρων είναι απαραίτητη για τη συντήρηση και την επισκευή των οργάνων στο σώμα και γίνεται λιγότερο αποτελεσματική καθώς γερνάμε. Η αύξηση στην ένταση αυτής της διαδικασίας συνδέεται με τα οφέλη της αντι-γήρανσης στον οργανισμό. Αποδείχτηκε ότι το τάι-τσι μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος και να διευρύνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος.

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 295 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα