ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 4 Οκτωμβρίου 2023 - 11:16:09π.μ.

banner468x60

26
Φεβρουαρίου

Η ρυθμική γυμναστική βελτιώνει την υγεία των οστών

Κατηγορία Fitness

Η ρυθμική γυμναστική βελτιώνει την υγεία των οστών, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Συμεών Τουρνής, από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, δήλωσε ότι προηγούμενες έρευνες ανακάλυψαν σχέση μεταξύ της άσκησης με βάρη και της αυξημένης οστικής πυκνότητας και δύναμης.

Σύμφωνα με την αστραπή Πατρών, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η άσκηση με ρυθμική γυμναστική βελτιώνει σημαντικά την υγεία των οστών σε έφηβες. Δεδομένου ότι η οστεοπόρωση ξεκινά στην παιδική ηλικία είναι πιθανό να εικάσει κάποιος ότι αν τα κορίτσια συνεχίσουν να ασκούνται πέρα από την εφηβεία, ακόμα και σε λιγότερο έντονο βαθμό, μπορεί ενδεχομένως να εμφανίσουν μελλοντικά μειωμένο κίνδυνο κατάγματος οστών.

 

Η έρευνα περιέλαβε 26 κορίτσια, ηλικίας 9 έως 13 ετών, κορυφαίες αθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής, που ασκήθηκαν τουλάχιστον 2 χρόνια και 23 κορίτσια ίδιας ηλικίας που έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες σχετικά με την εκπαίδευση στην άσκηση. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι αθλήτριες εμφάνιζαν αυξημένη σκληρότητα στο φλοιώδες οστό (εξωτερικό κέλυφος των οστών) και οστική δύναμη, σε σχέση με τα υπόλοιπα κορίτσια.

 

Ο ερευνητής δήλωσε ότι η μακροπρόθεσμη σημασία του οφέλους στο σκελετό λόγω της έντονης άσκησης παραμένει ασαφής. Ορισμένες έρευνες έδειξαν πτώση της πυκνότητας μετάλλων μετά τη λήξη της άσκησης, ενώ μια πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε αύξηση στα μέταλλα οστών και στη σκληρότητα φλοιώδους οστού σε αθλήτριες έξι χρόνια μετά την απόσυρση από το άθλημα. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ‘Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.’

 

 

πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα