×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
02
Αυγούστου

Η σωματική άσκηση το απαραίτητο «αξεσουάρ» του καλοκαιριού

Κατηγορία Fitness

Μπορεί οι διακοπές να έχουν ξεκινήσει και οι περισσότεροι από εμάς να βρίσκονται ήδη στις παραλίες, απολαμβάνοντας τα μπάνια τους, ωστόσο οι ειδικοί δίνουν τις δικές τους συμβουλές για το πολύτιμο σύντροφο των διακοπών και του... βάρους μας.

Και δεν είναι άλλος από τη σωματική άσκηση, που όπως τονίζουν, αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο στα γνωστά «παραπανίσια κιλά» των διακοπών.

 

Η περίοδος της θερινής ραστώνης συχνά συνοδεύεται από αύξηση βάρους γιατί διαταράσσεται το συνολικό ενεργειακό ισοζύγιο, καθώς τρώμε περισσότερο από αυτό που καίμε. Ένας ασφαλής τρόπος να αποφύγει κανείς το βάσανο της ζυγαριάς, όπως προτείνουν οι ειδικοί, είναι η σωματική δραστηριότητα. Αυξάνοντας την κίνηση στις διακοπές μας μπορούμε να μην πάρουμε βάρος, ακόμα κι αν φάμε (ή πιούμε) κάτι παραπάνω. Άλλωστε οι μέρες των διακοπών είναι ιδανικές για να αυξήσουμε την κίνησή μας (μπάνιο/ ρακέτες/ βόλτες/ χορός κτλ). Σε κάθε περίπτωση, η άσκηση, με την όποια μορφή μπορεί να πάρει, είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέτρο προκειμένου να κρατήσουμε τον οργανισμό σε φόρμα και στα κιλά του.

 

Άλλωστε, όπως έχει αποδειχθεί, η ήπια σωματική άσκηση, και κατά τη διάρκεια των διακοπών, ενισχύει την υγεία, μειώνει τη χοληστερίνη και βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων.

 

 

Αρνητικά ρεκόρ

 

Και ενώ η αύξηση της δραστηριότητας είναι ούτως ή άλλως ένα από τα βασικά εργαλεία που έχουμε για να ελέγχουμε το βάρος μας, οι Έλληνες δείχνουν να αγνοούν τις στατιστικές. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σωματικά δραστήριων πολιτών που συνοδεύεται από ένα αυξημένο ποσοστό παχυσαρκίας, αφού επτά στους δέκα δηλώνουν ότι δεν ασκούνται ποτέ ή κάνουν σπάνια σε κάποιο είδος σωματικής άθλησης. Μόνο ένα ασθενές ποσοστό 7% γυμνάζεται τακτικά, δηλαδή 5 φορές την εβδομάδα και το 24% από 1-4 φορές την εβδομάδα. Είναι σαφές ότι τα παραπάνω ευρήματα έχουν θορυβήσει τους ειδικούς του κλάδου της Υγείας. Και με δεδομένο το συσχετισμό μεταξύ της καθιστικής ζωής και ελλιπούς σωματικής δραστηριότητας και της παχυσαρκίας, η ανησυχία των επιστημόνων είναι δικαιολογημένη. Με αυτά τα δεδομένα οι ειδικοί συμβουλεύουν: αρπάξτε την ευκαιρία των διακοπών για σωματική άσκηση και μείνετε σε φόρμα.

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 231 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)