ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 - 12:34:31μ.μ.
03
Ιουνίου

Καύση λίπους & τρέξιμο: Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να δείξει το κοντέρ

Κατηγορία Fitness

Ο συνδυασμός δίαιτας και γυμναστικής εγγυάται την απώλεια βάρους. Στο πλαίσιο μιας νέας έρευνας, η οποία δημοσιεύεται αναλυτικά στην επιθεώρηση The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness,

Δανοί ερευνητές υπολόγισαν τον αριθμό χιλιομέτρων που πρέπει να καλύψουμε με το τρέξιμο προκειμένου να δούμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε επίπεδο καύσης λίπους.

 

Οι ερευνητές ζήτησαν από 538 εθελοντές, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει πρόσφατα να κάνουν τρέξιμο, να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες αλλά και τους λόγους που επέλεξαν το τρέξιμο ως γυμναστική.

 

Στη συνέχεια, μέτρησαν το συνολικό σωματικό λίπος των συμμετεχόντων και τους παραχώρησαν συσκευή GPS ώστε να μπορούν να καταγράφουν τις επιδόσεις τους στο τρέξιμο. Δεν δόθηκαν στους συμμετέχοντες περαιτέρω οδηγίες για τη χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να καλύπτουν.

 

Ένα χρόνο αργότερα, επαναλήφθηκε η διαδικασία χορήγησης του ερωτηματολογίου, καθώς και η μέτρηση του σωματικού λίπους.

 

Οι αναλύσεις των ερευνητών έδειξαν ότι όσοι εκ των συμμετεχόντων κάλυπταν συστηματικά απόσταση άνω των 5 χιλιομέτρων σε εβδομαδιαία βάση –και συνέχιζαν βέβαια παράλληλα να προσέχουν και τη διατροφή τους (περισσότερα λαχανικά, λιγότερο λευκό ψωμί, λιγότερα γλυκά και αναψυκτικά κ.α.)– κατάφεραν να κάψουν το περισσότερο λίπος στο διάστημα των 12 μηνών που διήρκησε η μελέτη.

 

Το αν οι συμμετέχοντες είχαν ως αυτοσκοπό τη σωματική άσκηση ή αν είχαν επιλέξει το τρέξιμο για να αδυνατίσουν δεν φάνηκε να επηρέασε τα αποτελέσματα, σημειώνουν οι ερευνητές.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 144 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα