ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 - 7:46:00μ.μ.

banner468x60

15
Απριλίου

ΚΡΥΟ Η ΖΕΣΤΟ ΝΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Κατηγορία Fitness

Ας πούμε ότι γυμνάζεσαι καθημερινά, που μάλλον δεν το κάνεις. Πάμε πάλι. Γυμνάζεσαι μερικές φορές την εβδομάδα- και για να ξέρεις η ενδεδειγμένη διάρκεια είναι περίπου 2,5 ώρες εβδομαδιαία- και μετά κάνεις ντους.

Το ερώτημα είναι κρύο ή ζεστό; Ποιο είναι το καλύτερο. Όταν κάνεις γυμναστική η καρδιά σου στέλνει περισσότερο οξυγόνο (μέσω του αίματος) στους μύες σου. Το ζέσταμα που πρέπει να κάνεις αρχικά γίνεται για να προετοιμάσει το σώμα σου για το στρες που θα υποστεί κατά την άσκηση. Είναι σημαντικό κομμάτι. Εξίσου σημαντικό άρα είναι και το μετά την άσκηση. Κάποιες ελαφρές ασκήσεις για να χαλαρώσουν οι μύες ξέρεις ότι είναι ενδεδειγμένες.


Το ντους που έπεται όμως; Αν είναι ζεστό τότε σε χαλαρώνει. Πέραν του ότι ξεπλένεις ιδρώτα και βακτήρια από πάνω σου το ζεστό ντους μετά τη γυμναστική φαίνεται ιδανικό για να χαλαρώσει το σώμα σου.
Τι γίνεται όμως αν επιλέξεις κρύο ντους;

 

Το σώμα σου αντιδρά αλλιώς. Το αίμα κατευθύνεται προς τα εσωτερικά όργανα προκειμένου να τα προφυλάξει από το κρύο. Το δροσερό ντους όσο κι αν δεν το πιστεύεις βοηθά τους μύες σου να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση πολύ πιο γρήγορα. Αν είχες ψιλοτραυματισμούς κατά τη διάρκεια της άσκησης, η αύξηση της ροής του αίματος προς τους μύες θα σε βοηθήσει να επαναφέρεις την ισορροπία εκεί. Το κρύο ντους θα κάνει τους μύες σου να καταπολεμήσουν πολύ πιο εύκολα εν τη γεννέσει της οποιαδήποτε φλεγμονή έχει παρουσιαστεί. Οπότε αν θες να είσαι σωστός ξέχνα τα καυτά ντους μετά την άθληση.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 112 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα