×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
12
Μαΐου

Λίπος στην κοιλιά: Αυτή είναι η διατροφή για να το κάψεις

Κατηγορία Fitness

Το λίπος στην κοιλιά εκτός από αντιαισθητικό, ειδικά στις γυναίκες, είναι και επίμονο.
Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και το άγχος για την απώλεια κιλών μεγαλώνει, μπορείς να επιταχύνεις τη διαδικασία, βάζοντας στη διατροφή σου τα παρακάτω τρόφιμα.


Θα σε απαλλάξουν από την κατακράτηση υγρών και θα σε βοηθήσουν να νικήσεις την πείνα σου, επιταχύνοντας παράλληλα το μεταβολισμό σου.


Καυτερές πιπεριές
Οι καυτερές πιπεριές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Μόνο μία πιπεριά περιέχει τη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C και βήτα-καροτίνης, με ευεργετικά οφέλη για την υγεία του δέρματος. Οι καυτερές πιπεριές αυξάνουν το μεταβολισμό καίγοντας γρηγορότερα το λίπος.


Μηλόξυδο
Μερικές κουταλιές μηλόξυδο στη σαλάτα σου θα βοηθήσουν να αποβάλεις τοξίνες και να αντιμετωπίσεις την κατακράτηση υγρών που προκαλεί φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς.


Κινόα
Καίει το λίπος στην κοιλιά και αυξάνει το μεταβολισμό, ενώ περιέχει βιταμίνη Β, ίνες, πρωτεΐνη και «καλούς» σύνθετους υδατάνθρακες.


Μούρα
Έχουν ελάχιστες θερμίδες αλλά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και στο αντιοξειδωτικό ανθοκυάνη που επιταχύνει τη δραστηριότητα των κυττάρων λίπους.


Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολωμός, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, ενώ έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη.


Ανανάς
Ο ανανάς έχει λίγες θερμίδες, αλλά είναι πλούσιος σε βιταμίνες και ένζυμα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του «φουσκώματος» στην περιοχή της κοιλιάς. Λόγω της γλυκιάς γεύσης του είναι ιδανική επιλογή για να μην υποκύψεις στον πειρασμό ενός γλυκού.


Αγκινάρες
Έχει διαιτητικές και διουρητικές ιδιότητες. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου.


Κανέλα
Μια κουταλιά κανέλα την ημέρα θα ελέγξει τα ποσοστά σακχάρου στο αίμα και θα ενισχύσει την παραγωγή ινσουλίνης, κάτι που θα κάνει το σώμα σου να κάψει λίπος από τις λιποαποθήκες του.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 115 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)