ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:12:08μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
27
Αυγούστου

Μήπως ιδρώνετε παραπάνω από το φυσιολογικό

Κατηγορία Fitness

Κάθε ώρα της ημέρας που περνά, το σώμα μας απορρίπτει περίπου 30 γραμμάρια νερού μέσω του ιδρώτα, ποσότητα αρκετή για να γεμίσει ένα ποτήρι του κρασιού!

Κι αυτό χωρίς να υπολογίσουμε τη ζέστη, το στρες ή τη γυμναστική.

 

Τι θεωρείται φυσιολογικό και τι υπερβολικό όταν μιλάμε για την εφίδρωση;

 

Αρχικά, τα άτομα που γυμνάζονται συστηματικά ιδρώνουν περισσότερο. Κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, το σώμα παράγει περισσότερο ιδρώτα σε χαμηλότερη εσωτερική θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα προσαρμόζεται στο τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής, παράγοντας περισσότερο ιδρώτα ώστε να διατηρηθεί η θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα.

 

Επειδή το ανδρικό σώμα είναι προορισμένο από τη φύση του να καταπονείται περισσότερο σε καθημερινή βάση, οι άνδρες έχουν την τάση να ιδρώνουν πιο πολύ.

 

Η υπερβολική παραγωγή ιδρώτα είναι γνωστή στον ιατρικό χώρο ως υπεριδρωσία. Δεν είναι μόνο ενοχλητική αλλά μπορεί να οδηγήσει στην αφυδάτωση του οργανισμού και να εξουθενώσει τα αποθέματα ηλεκτρολυτών του σώματος.

 

Εάν ιδρώνετε πολύ ακόμη κι όταν δεν κάνει ζέστη, όταν δεν κινείστε ή όταν κοιμάστε – είτε τοπικά είτε σε ολόκληρο το σώμα – συμβουλευτείτε το γιατρό σας

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα