ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 - 5:09:40μ.μ.
10
Απριλίου

Οι κίνδυνοι που κρύβονται όταν μοιράζεστε την πετσέτα σας με κάποιον άλλο

Κατηγορία Fitness

Τι πρέπει να προσέξετε – Τι να αποφύγετε

 

Μπορεί να μοιάζει με αντίφαση, αλλά, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται για να στεγνώσετε το φρεσκοκαθαρισμένο σώμα σας μετά το μπάνιο ή το ντους, η πετσέτα σας είναι στην πραγματικότητα ικανή να μεταδώσει μικρόβια. Οι πετσέτες, ειδικά οι υγρές που έχουν μείνει κρεμασμένες για πολύ καιρό, μπορούν να αποτελέσουν καταφύγιο για ένα ευρύ φάσμα βακτηρίων, ιών και μούχλας, εξηγεί η Cleveland Clinic.

 

Και δεν είναι μόνο οι πετσέτες μπάνιου που μπορούν να επηρεαστούν. Μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο Food Protection Trends έδειξε ότι κολοβακτηρίδια βρέθηκαν σχεδόν στο 90% των πετσετών χεριών και το 25% βρέθηκε να περιέχει E. coli. Επιπλέον, μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύθηκε στο African Journal of Infectious Diseases συνέλεξε 50 πετσέτες για ανάλυση και διαπίστωσε ότι όλες περιείχαν βακτήρια E. coli και το 96% περιείχε, επίσης, βακτήρια Staphylococcus aureus.


Οι πετσέτες σας μπορούν να μεταδώσουν μικρόβια στον σύντροφό σας

 

Το 2019, η εταιρεία Drench πραγματοποίησε δημοσκόπηση στο βρετανικό κοινό και διαπίστωσε ότι το 56% των ζευγαριών δήλωσε ότι μοιράζεται πετσέτες. Δυστυχώς για αυτά τα ζευγάρια, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα, δεδομένης της υψηλής περιεκτικότητας σε μικρόβια που υπάρχει στις περισσότερες πετσέτες μπάνιου. Εκτός από την κοινή χρήση βακτηρίων, η χρήση της πετσέτας κάποιου άλλου μπορεί να σας εκθέσει στο νεκρό δέρμα και στους θύλακες των τριχών του συντρόφου σας, οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν ακάρεα από αυτούς σε εσάς.

 

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αρρωστήσετε αυτόματα μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιείτε την πετσέτα του συντρόφου σας. Ωστόσο, αν έχετε ξηρό δέρμα ή κάποιο κόψιμο σε κάποιο σημείο του σώματός σας, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που υπάρχουν στην πετσέτα σας μπορεί να βρεθούν στο σώμα σας, οδηγώντας σε ασθένεια ή μόλυνση.

 

Διατηρήστε τις πετσέτες καθαρές και στεγνές

 

Σύμφωνα με το Healthline, καλό είναι να μην σκουπίζεστε με υγρές πετσέτες, αφήνοντάς τες να στεγνώσουν πλήρως μεταξύ των χρήσεων. Θα πρέπει, επίσης, να τις πλένετε τακτικά, τουλάχιστον αφού χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη πετσέτα τρεις φορές. Φυσικά, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου μια πετσέτα πρέπει να μπαίνει στο πλυντήριο μετά από μία μόνο χρήση. Αυτό περιλαμβάνει τις πετσέτες που χρησιμοποιούνται στο γυμναστήριο, αλλά και τις πετσέτες που κρέμονται σε ένα μπάνιο που τείνει να είναι υγρότερο και κάθε πετσέτα που έχει πάρει πάνω της σωματικά υγρά.

 

Θα πρέπει, επίσης, να λάβετε υπόψη σας τον τύπο της πετσέτας που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, οι βελούδινες πετσέτες μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν, ενώ οι πετσέτες μικροϊνών στεγνώνουν αρκετά γρήγορα, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για όσους θέλουν να σκουπιστούν στο γυμναστήριο. Θα πρέπει, επίσης, αν είναι δυνατόν, να κρεμάσετε τις πετσέτες σας σε μια μπάρα πετσετών, σε αντίθεση με έναν γάντζο, που θα επιτρέψει πιο σχολαστικό στέγνωμα. Διατηρώντας τις πετσέτες σας στεγνές και πλένοντάς τες τακτικά, θα κρατήσετε μακριά τα μικρόβια και θα είστε σίγουροι ότι παραμένετε καθαροί ακόμα και μετά το σκούπισμά σας με αυτή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 35 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα