×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
27
Αυγούστου

Οι 5 τροφές που νικούν τις φλεγμονές και αδυνατίζουν

Κατηγορία Fitness

Όταν εκδηλώνεται φλεγμονή στο σώμα, απορυθμίζεται η όρεξη και η λειτουργία των ορμονών που ελέγχουν την πείνα, αυξάνεται η αντίσταση στην ινσουλίνη και γίνεται κατακράτηση υγρών.

Οι αυξημένοι δείκτες φλεγμονής συνδέονται άμεσα με τη μελλοντική αύξηση του βάρους.

 

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα για να τις νικήσετε και να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά.

 

 

1. Σολομός

solomos

Τα λίπη συνθέτουν τις προσταγλανδίνες, σύνθετες ουσίες που ελέγχουν τις φλεγμονές στο σώμα. Ορισμένες από αυτές καταπολεμούν τις φλεγμονές και άλλες την ενισχύουν. Για να αυξήσετε τις «καλές» προσταγλανδίνες στο σώμα, θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότερα Ω-3 λιπαρά οξέα, όπως αυτά που βρίσκονται στο σολομό, το σκουμπρί και τη σαρδέλα.

 

 

2. Μύρτιλλα

 

Είναι εξαιρετική πηγή φλαβονοειδών, τα οποία έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, βασική αιτία της φλεγμονής.

 

 

3. Πετροκέρασα

kerasia

Είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις φλεγμονές.

 

 

4. Φασόλια σόγιας (edamame)

 

Περιέχουν ισοφλαβόνες αλλά και Ω-3 λιπαρά οξέα. Έτσι, μειώνουν τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, η οποία αποτελεί βασικό βιολογικό δείκτη της φλεγμονής.

 

 

5. Προϊόντα ολικής άλεσης

 

Η βρώμη και το καστανό ρύζι μειώνουν επίσης τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης σε ποσοστό περίπου 35% σε σύγκριση με αρτοσκευάσματα και ζυμαρικά που προέρχονται από επεξεργασμένους σπόρους.

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 239 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)