×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
12
Σεπτεμβρίου

Πιλάτες και στην εγκυμοσύνη

Κατηγορία Fitness

Δε θες να αποχωριστείς την αγαπημένη σου άσκηση ούτε αυτή την περίοδο της ζωής σου ή ψάχνεις μία νέα ήπια μορφή γυμναστικής για να μείνεις σε φόρμα; Δοκίμασε τις βασικές ασκήσεις πιλάτες που σου προτείνουμε.

Άσκηση 1
Κάθισε με τον κορμό σε ευθεία και τα πόδια σου καλά τεντωμένα μπροστά. Ακούμπησε τη μία σου παλάμη στο έδαφος και γείρε τον κορμό σου προς τη μία πλευρά σηκώνοντας το άλλο χέρι πάνω από το κεφάλι σου. Μείνε για 1΄ και επανάλαβε και από την άλλη.

 

image 1 Copy

 

Άσκηση 2
Στηρίξου στα γόνατα και τις παλάμες σου με τα δάχτυλα των ποδιών σου να ακουμπάνε καλά στο πάτωμα διατηρώντας τον κορμό σου σε ευθεία και το σώμα σου ενεργό. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα των ποδιών ανασήκωσε ελαφρά το σώμα σου έτσι ώστε τα γόνατα να ξεκολλήσουν από το πάτωμα. Μείνε για 1.

 

image 2a Copy

 

Άσκηση 3
Ξάπλωσε με την πλάτη σε ευθεία, τα χέρια στα πλαϊνά του κορμού και τα πέλματα να ακουμπάνε καλά στο πάτωμα. Βάζοντας δύναμη στα πέλματα ανασήκωσε τον κορμό σου έτσι ώστε η λεκάνη να ξεκολλήσει από το έδαφος. Μείνε για 1΄.

 

image 3 Copy


Άσκηση 4
Στηρίξου στα γόνατα και τις παλάμες σου. Φέρε το ένα σου χέρι στο κεφάλι σου πάνω από το αφτί και πιέζοντάς το ελαφρά, κάνε μία κάμψη του κορμού προς τα μέσα έτσι ώστε να ανασηκωθεί η πλάτη σου. Επίστρεψε στην αρχική θέση και επανάλαβε την κίνηση 10-12 φορές. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

 

image 4 Copy

 

* Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

 

 

Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 263 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)