×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
10
Αυγούστου

Πιο σημαντική η ένταση της άσκησης από τη διάρκεια λένε τώρα οι επιστήμονες

Κατηγορία Fitness

Η αύξηση των επιπέδων φυσικής δραστηριότητας μπορεί να βελτιώσει την εγκεφαλική λειτουργία ηλικιωμένων ατόμων. Αυτό είναι το συμπέρασμα μία νέας μελέτης που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές θέλησαν να προσδιορίσουν την ελάχιστη διάρκεια και ένταση άσκησης που επιφέρει βελτίωση σε δείκτες εγκεφαλικής λειτουργίας.

 

Οι συμμετέχοντες εθελοντές, υγιείς ενήλικες ηλικίας άνω των 65 ετών, χωρίστηκαν σε 4 ομάδες.

 

Μία ομάδα ελέγχου, που δεν ακολούθησε κάποιο πρόγραμμα άσκησης (1) και τρεις ομάδες που ακολούθησαν πρόγραμμα άσκησης για 150 λεπτά ανά εβδομάδα (2), 75 λεπτά ανά εβδομάδα (3) και 225 λεπτά ανά εβδομάδα (4).

 

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η εγκεφαλική λειτουργία βελτιώθηκε σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν σε πρόγραμμα άσκησης. Ωστόσο, εκείνοι που γυμνάζονταν περισσότερο παρουσίασαν μεγαλύτερη βελτίωση, ενώ αποδείχθηκε ότι η ένταση της άσκησης φάνηκε να είναι πιο σημαντική από τη διάρκεια.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, τα αποτελέσματα δείχνουν πως δεν αρκεί κανείς απλά να γυμνάζεται περισσότερο, αλλά θα πρέπει να γυμνάζεται με στόχο τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 119 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)