ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 - 3:43:48π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
15
Ιουνίου

Ποια είναι η σχέση γυμναστικής γιόγκα και άσθματος

Κατηγορία Fitness

Πολλοί άνθρωποι, που πάσχουν από άσθμα, επιλέγουν γυμναστικές ασκήσεις τύπου γιόγκα για να περιορίσουν τα συμπτώματα της ασθένειάς τους, ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου Duisburg-Essen της Γερμανίας, αυτή η μέθοδος δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο πιστεύουν οι περισσότεροι.


Μερικά από τα συμπτώματα που οι ασθενείς με άσθμα προσπαθούν να περιορίσουν μέσω της γυμναστικής γιόγκα είναι ο βήχας, ο συριγμός και η δυσκολία στην αναπνοή.


Ο επικεφαλής της έρευνας, Holger Cramer, και η επιστημονική του ομάδα εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 824 ατόμων με άσθμα, αναλύοντας, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία 14 προηγούμενων ερευνών επάνω στο ίδιο θέμα με τη συμμετοχή των ίδιων ατόμων.


Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην συγκέντρωση στοιχείων που να υποστηρίζουν την θεωρία ότι η γιόγκα βελτιώνει τη λειτουργία των πνευμόνων και ότι βοηθάει στον περιορισμό των συμπτωμάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με άσθμα.


Ορισμένες έρευνες έδειξαν ότι συγκεκριμένες μορφές γυμναστικής γιόγκα έχουν ένα μικρό όφελος, αλλά οι Γερμανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία των ερευνών είναι ασαφή. Επισήμαναν, ωστόσο, ότι η γιόγκα αποδείχτηκε συνολικά το ίδιο ευεργετική για το άσθμα με τις απλές ασκήσεις αναπνοής που μπορεί να κάνει ένας ασθενής. Μέτρο σύγκρισης για αυτό ήταν ο αριθμός κρίσεων άσθματος στους ασθενείς και η τακτική λήψη των φαρμάκων που τους συνταγογραφούνται για αυτό.


Ο Michael Foggs, αλλεργιολόγος στο αμερικανικό Κολλέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας, υποστηρίζει ότι οι ασθενείς με άσθμα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συνεχίσουν τις ασκήσεις γιόγκα, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει την φαρμακευτική τους αγωγή.


Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 304 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα