ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 4 Οκτωμβρίου 2023 - 10:04:44π.μ.

banner468x60

27
Μαΐου

Ποια είναι η καλύτερη γυμναστική για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Κατηγορία Fitness

Ισπανοί επιστήμονες εξέτασαν τα οφέλη διαφόρων μορφών άσκησης για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση και κατέληξαν στο είδος γυμναστικής που παρέχει τη μεγαλύτερη ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Maturitas, η γυμναστική επιδρά τόσο έντονα που μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει φυσική εναλλακτική λύση στη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT).


Γιατροί και άλλοι επιστήμονες από την Ισπανική Εταιρία Εμμηνόπαυσης, την Ισπανική Καρδιολογική Εταιρία και την Ισπανική Ομοσπονδία Αθλητικής Ιατρικής πραγματοποίησαν επισκόπηση (μετα-ανάλυση) σε δημοσιευμένες μελέτες που αφορούσαν τα οφέλη της γυμναστικής στην εμμηνόπαυση.

 

Διαπίστωσαν ότι οι ασκήσεις Πιλάτες, μια εξαιρετικά δημοφιλής μορφή σωματικής άσκησης, είναι η ιδανική γυμναστική για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, καθώς δυναμώνει τα οστά και τους μυς και παράλληλα βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

 

Για όσες γυναίκες προτιμούν μια πιο «ζωηρή» μορφή γυμναστικής, οι Ισπανοί ειδικοί προτείνουν τις ασκήσεις με βάρη ή την υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση.

 

Όλες οι μορφές άσκησης, από την κολύμβηση έως το χορό, παρέχουν σημαντικά οφέλη για τις γυναίκες, ωστόσο οι παραπάνω ξεχωρίζουν για τη θετική τους επίδραση στην ισορροπία ώστε να προληφθούν πτώσεις και τραυματισμοί.

 

Η συστηματική γυμναστική ωφελεί κάθε πτυχή της υγείας και συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Όσον αφορά την περίοδο της εμμηνόπαυσης συγκεκριμένα, η γυμναστική θεωρείται πως βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις εξάψεις, ένα σύνηθες σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης που προκύπτει λόγω ορμονικών μεταβολών.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 126 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα