Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18
Ιουνίου

Πώς να χάσεις το «σωσίβιο» από την κοιλιά σε ένα μήνα

Κατηγορία Fitness

Είναι η ζώνη που προβληματίζει εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Πώς να χάσεις την κοιλίτσα σε έναν μήνα, λίγο πριν την παραλία; Προπονητές και διαιτολόγοι έχουν κάποιες ιδέες.

«Μπυροκοιλιά» ή «σωσίβιο» είναι η μάζα λίπους που συσσωρεύεται γύρω ή και κάτω από το στομάχι. Μαζεύεται εκεί σε μικρές «τσέπες» και δύσκολα αποβάλλεται. Πλήττει, δε, τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

 

Πώς να την σβήσεις σε έναν μήνα


1. Διατροφή
Αδύνατο να παρακάμψεις το κεφάλαιο διατροφή αν θέλεις να σβήσεις την κοιλίτσα. Το σωσίβιο γίνεται από υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και λίπους, τα οποία δεν μπορούν να αποβληθούν από την σωματική άσκηση και στοκάρονται.

 

Για να σβήσεις την κοιλιά πρέπει να μειώσεις την πρόσληψη λίπους και ζάχαρης. Υποχρεωτική είναι η κατανάλωση 3-4 φρούτων καθημερινά και λαχανικών. Παράλληλα, πρέπει κάποιος να αυξήσει την κατανάλωση πρωτείνης ώστε να χρησιμοποιείται από τους μύες και να μην στοκάρεται. Χρειάζεται, επίσης, μαχαίρι στο αλκοόλ, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

 

2. Η άθληση
Για να φύγει επειγόντως το σωσίβιο, απαιτείται μια εντατική άσκηση: μια προσπάθεια σύντομη, αλλά έντονη. Απαραίτητο είναι να μπορεί κάποιος να ιδρώνει επί μία ώρα, με πραγματική προσπάθεια. Κατά το πρώτο τέταρτο της άσκησης, το σώμα καταναλώνει  γλυκίδια από τους μύες για να διατηρήσει ενέργεια. Οταν το σώμα καταλαβαίνει ότι δεν έχει άλλα σάκχαρα για να πάρει ενέργεια, τότε καίει λιπίδια τα οποία μεταμορφώνει σε σάκχαρα.

 

Αθληση γρήγορη και έντονη


Υπάρχει τεράστια επιλογή: το Crossfit, για παράδειγμα, όπου κάποιος τα δίνει όλα για 20 δευτερόλεπτα, σταματάει 10 δευτερόλεπτα και ξαναρχίζει 8 φορές


 Αλλά και οι έντονοι κοιλιακοί είναι μια καλή λύση: ξαπλώστε, βάλτε τα χέρια κάτω από τη λεκάνη και σηκώστε τα γόνατα επί 20 δευτερόλεπτα, στάση 3 δευτερόλεπτα, ξαναρχίστε 8 φορές.


Μετά στα τέσσερα, ακουμπήστε τα μπράτσα στο πάτωμα και σταθήτε για πους απς. Πηδήστε μπροστά, πάτε πάλι πίσω, κάντε το όσο μπορείτε.


Πάλι ξάπλα. Σηκωθήτε για κοιλιακούς και φέρτε το αντίθετο γόνατο προς το πρόσωπο. Κάντε όσο μπορείτε, όσο μπορείτε περισσότερο!


Συνεχίστε με πους απς σταθερά. Μείνετε ακίνητοι όσο μπορείτε και αυξήσετε τον χρόνο κάθε μέρα. Σφίξτε γλουτούς, χέρια και πόδια, αλλά μην είστε εσείς σφιγμένη, μείνετε χαλαρή.


Συνεχίστε με την άσκηση της «κουτάλας»: Βαράκια στα χέρια, ξαπλωμένη στο πάτωμα, σηκώνετε ένα πόδι και το αντίθετο χέρι με το βάρος παράλληλα. Κάνετε πολλά τέτοια.

 

Οσες έχουν πολύ χρόνο και προτιμούν την μέτρια αλλά συνεχή άσκηση, καλό είναι να συχνάζουνσ το γυμναστήριο τρεις φορές τουλάχιστον την εβδομάδα, κάνοντας ζούμπα, ελλειπτικό ή ομαδικά για βάρη και κοιλιακούς.


Φορέστε τα αθλητικά σας και...

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 174 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)