ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 5:16:56μ.μ.
17
Δεκεμβρίου

Πώς θα παραμείνεις σε φόρμα το χειμώνα

Κατηγορία Fitness

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι άσκησης για το χειμώνα, ακόμη κι αν ο καιρός είναι βροχερός και κρύος.

Θυμήσου, άλλωστε, πως οι κρύες ημέρες και νύχτες - που βαριέσαι να βγεις βολτούλα - είναι ιδανικές για να χτίσεις το σώμα που ονειρεύεσαι κι έχεις άπλετο χρόνο για να το κάνεις μέχρι να βγάλεις ξανά τα καλοκαιρινά και να βγεις στην παραλία. Έχεις αρκετούς μήνες μπροστά σου, γιατί να μην τους εκμεταλλευτείς;

 

Το κλειδί είναι να βρεις τρόπους να γυμναστείς σε εσωτερικό χώρο με ζεστασιά και να κάνεις όλες αυτές τις ασκήσεις που θα έκανες στο πάρκο ή την παραλία. Δοκίμασε όσα σε συμβουλεύουμε και χτίσε κορμί!

 

 

- Θυμήσου τα ξεχασμένα DVD με ασκήσεις γυμναστικής

 

Μπορεί να είναι της «παλιάς σχολής» και κάπως ξεπερασμένα, θυμίζοντας κάτι από δεκαετία του '80 αλλά σίγουρα δίνουν λύση στις κρύες ημέρες του χειμώνα που το τελευταίο που θα σκεπτόσουν είναι να ξεμυτίσεις από τη ζεστασιά και θαλπωρή του σπιτιού (αν και εδώ που τα λέμε πλέον με τις τιμές του πετρελαίου, ίσως στο γυμναστήριο να είναι πιο ζεστά). Βάλε τα έπιπλα στην άκρη, πάρε στρωματάκι, βάλε το dvd να παίξει και καλή άσκηση! Από πιλάτες, αεροβική, γιόγκα ή ότι άλλο επιθυμείς, υπάρχει ποικιλία.

 

 

- Κι αν δεν έχεις dvd; Υπάρχει και το Ίντερνετ

 

Δικαιολογίες τέλος! Το You tube και το ίντερνετ γενικότερα είναι γεμάτα από βίντεο με ασκήσεις και προγράμματα γυμναστικής για κάθε γούστο. Πάρε το λαπτοπ, ψάξε, διάλεξε και ξεκίνα. Στη βρήκαμε και πάλι τη λύση.

 

 

- Κι από όργανα γυμναστικής; Τι κάνω αν δε διαθέτω

 

Δε χρειάζεται να έχεις πολυόργανα, ποδήλατο ή διάδρομο για να μπορέσεις να ασκηθείς στο σπίτι. Δύο βαράκια και ένα λάστιχο αντίστασης είναι αρκετά για να σε γυμνάσουν σωστά τις κρύες ημέρες του χειμώνα που βαριέσαι να βγεις από το σπίτι. Με αυτά και μόνο μπορείς να κάνεις δεκάδες διαφορετικές ασκήσεις και να γυμνάσεις ολόκληρο το σώμα. Καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και δεν κοστίζουν ιδιαίτερα.

 

 

- Ποιος είπε πως δεν μπορείς κι έξω;

 

Αν πάλι τα όργανα γυμναστικής και η κλεισούρα δε σου ταιριάζουν, ποιος είπε πως ο χειμωνιάτικος καιρός είναι απαγορευτικός για γυμναστική κι άσκηση π.χ. στο πάρκο; Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το σωστό ζεστό ντύσιμο. Φόρα τα αθλητικά σου, βάλε κολάν μέσα από τη φόρμα αν κρυώνεις ή εσωθερμικά εσώρουχα και μη ξεχάσεις το σκούφο εκτός από το ζεστό μπουφάν και τα γαντάκια για να καλύπτεις τα αυτιά σου. Ο σωστός εξοπλισμός είναι το παν για να γίνει το τρέξιμο στο πάρκο παιχνιδάκι και το χειμώνα!

 

 

- Δε σε πείσαμε ακόμη; Σκέψου το γυμναστήριο: έχει και την καλή πλευρά του

 

Ο χειμώνας είναι μια ευκαιρία να αγαπήσεις τη γυμναστική. Μπορεί η γνωστή ρήση να λέει πως «κρύο καιρός για δύο», αλλά παράλληλα είναι καιρός και για γυμναστική. Κι αν το καλλίγραμμο κορμί που μπορείς να αποκτήσεις δε σου λέει κάτι, σκέψου πως το γυμναστήριο εκτός από χώρος άσκησης είναι και χώρος κοινωνικοποίησης όπου μπορείς να κάνεις νέες γνωριμίες. Φόρα λοιπόν το μπουφανάκι σου, βάλε γάντια, σκούφο και κασκόλ και κάνε το βήμα: ώρα για γυμναστική.

 

 


πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 236 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα