ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 - 5:25:28μ.μ.
21
Αυγούστου

Πώς θα κάψετε 126 θερμίδες σε 1 ώρα χωρίς να κουραστείτε καθόλου

Κατηγορία Fitness

Η απώλεια βάρους χωρίς γυμναστική μοιάζει ουτοπία, είναι όμως πέρα για πέρα εφικτή και μάλιστα μια επιστημονική μελέτη το αποδεικνύει!

Η συναρπαστική ανακάλυψη έρχεται από τον Δρ Στιβ Φόκνερ και τους συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο και το Πανεπσιτήμιο του Λέστερ, οι οποίοι είχαν σαν στόχο να εξερευνήσουν πιθανές εναλλακτικές αντί της γυμναστικής για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του διαβήτη τύπου 2.

 

Στο πλαίσιο των σχετικών δοκιμών, οι ερευνητές συνέκριναν τη γυμναστική με ποδήλατο και ένα ζεστό μπάνιο για το ίδιο χρονικό διάστημα. Παραδόξως, διαπίστωσαν ότι μία ώρα μέσα στην μπανιέρα με το ζεστό νερό οδήγησε σε μεγαλύτερη πτώση του σακχάρου στο αίμα σε σχέση με το ποδήλατο.

 

Στο πείραμα συμμετείχαν 10 άντρες, οι οποίοι έκαναν ένα χαλαρωτικό μπάνιο σε νερό με θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου ενώ φορούσαν συσκευή μέτρησης σακχάρου. Ζητήθηκε επίσης από τους ίδιους συμμετέχοντες να κάνουν ποδήλατο (όχι την ίδια μέρα) σε συγκεκριμένη ένταση φορώντας τη συσκευή μέτρησης. «Διαπιστώσαμε ότι το μπάνιο οδήγησε κατά μέσο όρο σε μείωση του σακχάρου κατά 10% μεγαλύτερη σε σχέση με τη γυμναστική» αναφέρει ο Φόκνερ.

 

Ακόμη πιο ενδιαφέρον ήταν όμως το εύρημα ότι απλώς χαλαρώνοντας στο ζεστό νερό για μία ώρα οι συμμετέχοντες έκαψαν 126 θερμίδες! Αυτό το επίπεδο καύσεων αντιστοιχεί σε 25-30 λεπτά χαλαρό περπάτημα.

 

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η «παθητική θερμότητα» που επετεύχθη στο πλαίσιο του πειράματος είναι ένα αποτελεσματικό μέσο ενίσχυσης του ρυθμού καύσεων, χωρίς μάλιστα να εμπλέκεται κάποια μορφή σωματικής άσκησης.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 251 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα