ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:05:51μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
21
Ιουλίου

Πόσες ώρες πρέπει να περπατήσεις για να κάψεις ένα παγωτό ξυλάκι

Κατηγορία Fitness

Φάγατε ένα χορταστικό πλην πλούσιο σε λιπαρά γεύμα και αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε για να κάψετε τις θερμίδες προκειμένου να μην αποθηκευτούν σε λίπος στο σώμα σας;

Το ζωηρό περπάτημα είναι σίγουρα μια καλή λύση. Αν γνωρίζατε όμως πριν πέσετε... με τα μούτρα στο φαγητό πόσο περπάτημα χρειάζεται για να το κάψετε, θα είχατε περισσότερες πιθανότητες να φάτε λιγότερο και να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

 

Στο πλαίσιο έρευνας, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Texas Christian, χώρισαν 300 συμμετέχοντες 18-30 ετών σε τρεις ομάδες στις οποίες δόθηκαν τα ίδια μενού με μπέργκερ, σάντουιτς κοτόπουλου, σαλάτα, τηγανητές πατάτες, επιδόρπια, αναψυκτικό και νερό.

 

Στα άτομα της πρώτης ομάδας το μενού δόθηκε χωρίς άλλες πληροφορίες, σε εκείνα της δεύτερης αναφέρονταν οι θερμίδες των γευμάτων, ενώ σε εκείνα της τρίτης δίνονταν πληροφορίες όσον αφορά το πόση ώρα άσκησης (όπως περπάτημα) θα έπρεπε να κάνουν για να «κάψουν» όσα θα έτρωγαν.

 

Το αποτέλεσμα της μελέτης ήταν ότι για τα άτομα της πρώτης και δεύτερης ομάδας δεν σημειώθηκε κάποια διαφορά όσον αφορά την κατανάλωση. Ωστόσο, για εκείνα που ενημερώθηκαν από το μενού για τα λεπτά άσκησης με τα οποία ισοδυναμούν οι διατροφικές τους επιλογές, η πρόσληψη θερμίδων μειώθηκε κατά 15%.

 

Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι ίσως τελικά η απλή αναφορά των θερμίδων που περιέχονται σε ένα τρόφιμο δεν αρκεί για να ελέγχουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε. Όταν όμως γνωρίζουμε ότι π.χ. για να κάψουμε ένα κρουασάν με σοκολάτα πρέπει να βγούμε με το σκύλο βόλτα για δυο ώρες, ή ότι για να κάψουμε ένα μάφιν με βατόμουρο πρέπει να κάνουμε δουλειές στο σπίτι επί δύο ώρες, ενώ ένα παγωτό ξυλάκι «απαιτεί» μια ώρα περπάτημα, τελικά τρώμε λιγότερο!

 

 

Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 196 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα