ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 6 Οκτωμβρίου 2022 - 3:26:01μ.μ.

banner468x60

22
Μαρτίου

Πόσες θερμίδες καίμε με το περπάτημα

Κατηγορία Fitness

Χαρμόσυνα νέα φέρνει μια καινούργια επιστημονική μελέτη από τις ΗΠΑ!

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των ερευνητών, καίμε περισσότερες θερμίδες με το περπάτημα απ’ ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα!

 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Southern Methodist στο Ντάλας ανέπτυξαν μια νέα εξίσωση που υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις καύσεις και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το περπάτημα είναι μεταβολικά πιο αποδοτικό απ’ ό,τι θεωρούσαμε μέχρι τώρα, καθώς οι παλαιότερες μέθοδοι υπολογισμού παρουσίαζαν σημαντικά μειονεκτήματα.

 

Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Applied Physiology αναφέρει ότι οι εξισώσεις που χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία 40 χρόνια για να υπολογιστούν οι καύσεις βασίστηκαν σε πολύ μικρό δείγμα ανθρώπων και μάλιστα μόνο σε δείγμα ανδρών. Παράλληλα, τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία δεν συνυπολόγιζαν το βάρος ως παράγοντα που επηρεάζει το μεταβολισμό: Για παράδειγμα, ένα άτομο με υψηλό Δείκτη Μάζας Σώματος καταναλώνει λιγότερη ενέργεια (θερμίδες) ανά κιλό όταν καλύπτει περπατώντας ίδια απόσταση με ένα άτομο με φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος. Όταν οι ερευνητές εφάρμοσαν τις παλιές μεθόδους στην πράξη, διαπίστωσαν ότι οι καύσεις υποεκτιμήθηκαν στο συντριπτικό 97% των περιπτώσεων.

 

Η νέα εξίσωση που προτείνουν οι ερευνητές είναι κατά δύο με τρεις φορές πιο ακριβής στην εκτίμηση των καύσεων. Η νέα εξίσωση βασίστηκε σε πολύ μεγαλύτερο δείγμα ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, συνυπολογίζοντας το ύψος και το βάρος ως προς το μεταβολικό ρυθμό αλλά και την ταχύτητα βάδισης.


Πόσες θερμίδες καίμε με το περπάτημα

 

Μια γυναίκα με κανονικό ύψος και βάρος 60 κιλά που περπατά με ταχύτητα περίπου 4,6 χιλιόμετρα την ώρα θα κάψει περίπου 81 θερμίδες εάν καλύψει απόσταση 1,6 χιλιομέτρων.

 

Χρησιμοποιώντας την παλιά εξίσωση, οι εκτιμώμενες καύσεις για τα ίδια δεδομένα δεν ξεπερνούν τις 68 θερμίδες.

 

Εάν η ταχύτητα βάδισης είναι μεγαλύτερη (6,4 χιλιόμετρα την ώρα), οι καύσεις φτάνουν τις 95 θερμίδες ανά 1,6 χιλιόμετρα.

 

Εάν λοιπόν βαριέστε το γυμναστήριο, αρκεί να βάλετε στη ζωή σας το περπάτημα! Είναι άλλωστε η πιο οικονομική, εύκολη και προσβάσιμη μορφή σωματικής άσκησης, κατάλληλη για κάθε ηλικία.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 105 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα