×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18
Οκτωβρίου

Πόση ώρα πρέπει να τρέχετε για να κάψετε τις θερμίδες ενός αναψυκτικού

Κατηγορία Fitness

Ίσως καταφέρετε να απαρνηθείτε μια για πάντα τα θερμιδοφόρα αναψυκτικά αν μάθετε πόσο πρέπει να... κοπιάσετε για να καταναλώσετε τη ζάχαρη με την οποία σας έχουν φορτώσει.


Μια νέα και πολύ πρωτότυπη αμερικανική μελέτη κατέδειξε ότι οι νεαροί καταναλωτές καταφέρνουν να αντισταθούν στα αναψυκτικά όταν έρχονται αντιμέτωποι με «προειδοποιητικές πινακίδες» που αφορούν στην περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη.


Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη αφορούσε σε εφήβους από τις ΗΠΑ και οι σχετικές ενδείξεις αφορούσαν στον απαιτούμενο χρόνο σωματικής άσκησης προκειμένου να καταναλωθούν οι επιπλέον θερμίδες.


Μία εξ αυτών προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στους νεαρούς συμμετέχοντες, καθώς ανέφερε πως χρειάζεται να καλύψουμε απόσταση 8 χιλιομέτρων προκειμένου να κάψουμε τις 250 θερμίδες που μπορεί να περιέχει ένα αναψυκτικό!


Η επικεφαλής της σχετικής μελέτης Δρ Σάρα Μπλέικ από το κορυφαίο αμερικανικό Πανεπιστήμιο John Hopkins δηλώνει πως πολλοί δεν κατανοούν με πόσες θερμίδες μας φορτώνουν ορισμένα προϊόντα, παρά τις σχετικές ετικέτες που φέρουν.


Συμπληρώνει μάλιστα πως εάν εξηγηθεί με τρόπο απλό και κατανοητό πόσο πρέπει να περπατήσουμε ή να τρέξουμε για να κάψουμε αυτές τις θερμίδες είναι πιο πιθανό να αλλάξουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες.


Για διάστημα έξι εβδομάδων, οι εντυπωσιακές και πολύχρωμες πινακίδες τοποθετήθηκαν στρατηγικά σε διάφορες γειτονιές της Βαλτιμόρης.


Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις διαφορετικές πινακίδες, μία εκ των οποίων ανέγραφε πως χρειάζονται 50 λεπτά τρέξιμο για να καταναλωθούν οι 250 θερμίδες (16 κουταλάκια ζάχαρης) σε ένα μπουκάλι αναψυκτικού, χυμού ή ενεργειακού ποτού (ποσότητα 590ml).


Άλλες παρουσίαζαν πόση ζάχαρη και πόσες θερμίδες περιέχει το προϊόν.


Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Public Health καταδεικνύει πως αρκετοί από τους νέους επέλεξαν να μην αγοράσουν τελικά το θερμιδοφόρο προϊόν λόγω της επίδρασης που είχε η πινακίδα.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 232 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)