ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:01:37π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
30
Σεπτεμβρίου

Πού πηγαίνει το λίπος όταν αδυνατίζουμε

Κατηγορία Fitness

Κάνουμε τα πάντα για να απαλλαγούμε από το λίπος, τι συμβαίνει όμως στο σώμα μας όσο βλέπουμε το δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει;

Τα λιποκύτταρα του σώματός μας αποθηκεύουν την επιπλέον ενέργεια από τις τροφές με τη μορφή λιπαρών οξέων που ονομάζονται τριγλυκερίδια. Η διαδικασία αυτή συμβαίνει όταν οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε καθημερινά ξεπερνούν τις θερμίδες που χρειαζόμαστε για να καλύψουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες, ανάλογα με το πόσο κινούμαστε και αν γυμναζόμαστε.

 

Όσο αυξάνονται τα τριγλυκερίδια μέσα σε ένα λιποκύτταρο, αυτό μεγαλώνει σε μέγεθος και αυξάνεται η διάμετρός του. Όταν έχουν πια διογκωθεί πολλά λιποκύτταρα σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος (π.χ. στην κοιλιά), τότε φαίνεται να έχουμε παχύνει.

 

Όταν χάνουμε κιλά, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το σώμα μας χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος και το μετατρέπει σε ενέργεια ώστε να το χρησιμοποιήσουν οι μύες και οι υπόλοιποι ιστοί του σώματος. Έτσι, τα λιποκύτταρα αρχίζουν και πάλι να συρρικνώνονται.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 216 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα