ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 11:20:29μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
13
Ιουλίου

Πρωινά εργαστήρια Yoga στο Άλσος της Νέας Σμύρνης

Κατηγορία Fitness

Στο Άλσος της Νέας Σμύρνης και στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Yoga,

ο Σύλλογος Yoga Ελλάδος υπό την αιγίδα του Δήμου της Νέας Σμύρνης διοργάνωσε ημερίδα εκδηλώσεων και εργαστηρίων για όλα τα συστήματα Yoga και για όλες τις ηλικίες. Μετά το τέλος της ημερίδας ακολούθησε εκδήλωση με χαιρετισμούς, ινδική παραδοσιακή μουσική και τραγούδι. Η διαδικτυακή τηλεόραση της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr κάλυψε το γεγονός στο δημόσιο χώρο του Άλσους της πόλης, όπου παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι της Yoga, αλλά και πολλοί που ήρθαν να γνωρίσουν για πρώτη φορά τα συστήματά της.


Η Μαρία Σούκουλη – Aischwarya Devi, εισηγήτρια του εργαστηρίου «Πρακτικές Yoga για όλο τον κόσμο», μίλησε στην Ελπίδα Μηναδάκη για την ημερίδα, την επισημότητα της Παγκόσμιας Μέρας Yoga και την ταυτόχρονη συνδιοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων σε πολλές χώρες του κόσμου.


Η Πόπη Πανταλέων, μέλος της οργανωτικής επιτροπής και δασκάλα της Yoga, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της οργάνωσης της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι η επιτυχία οφείλεται τόσο στους ανθρώπους που την οργάνωσαν, όσο φυσικά και στην άψογη συνεργασία αλλά και στήριξη του Δήμου Νέας Σμύρνης.


Ο Άρης Καπετανάκης, δάσκαλος Asthanga Yoga, εξήγησε στην Βίβιαν Μελικόκη πως Yoga σημαίνει ένωση που είναι απαραίτητη στη σημερινή εποχή και πως υπάρχει μεγάλη προσέλευση στα εργαστήρια.


Η Σοφία Αλεξοπούλου, δασκάλα Flow Yoga, μίλησε στην Ελπίδα Μηναδάκη για το συγκεκριμένο είδος Yoga, εξηγώντας πως πρόκειται για μία ροή ασκήσεων σε συνδυασμό με αναπνοή και πως μπορούν να συμμετέχουν άτομα με μικρά προβλήματα όπως με τον αυχένα ή τη μέση.


Η Ελένη Μαυράκη, δασκάλα Yoga του Ομακοείου Γλυφάδας και εισηγήτρια Kriya Yoga, σχολίασε στην Βίβιαν Μελικόκη το σύστημα Kriya, περιγράφοντας το ως το βασικό σύστημα Yoga όλων των Ομακοείων επειδή βοηθάει τον άνθρωπο σε επίπεδο σωματικό καθώς και θεραπείας και αποκατάστασης ψυχολογικών προβλημάτων.


Η Λιάνα Καραγιαννίδου – Azima, εισηγήτρια εργαστηρίου οραματισμού χρωμάτων, εξήγησε στην Ελπίδα Μηναδάκη πως το εργαστήρι της συνδυάζει τη Yoga με το διαλογισμό και πως αφορά οραματισμό χρησιμοποιώντας τις ακτίνες των χρωμάτων σε συνδυασμό με partner Yoga.


Η Αριστέα Γούσια, εισηγήτρια του εργαστηρίου Yoga partners και διαλογισμός, μίλησε στην Δήμητρα Σέκη για το εργαστήρι της, περιγράφοντας το ως μία πρώτη επαφή με τη Yoga σε όλα τα επίπεδα, όπου ο κόσμος μπορεί να δοκιμάσει τη Yoga σε πρώτο στάδιο.


Η Χρύσα Κολιού, εισηγήτρια εργαστηρίου Yoga και εγκυμοσύνη, μίλησε στην Ολυμπία Χαλκίδου για τα οφέλη της Yoga κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς οι συγκεκριμένες στάσεις βοηθούν τη γυναίκα που το σώμα της αλλάζει συνεχώς κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών.


Ο Ιωάννης Παππάς, εισηγητής Kundalini Yoga, εξήγησε στην Ελπίδα Μηναδάκη πως το συγκεκριμένο είδος βοηθάει στην εξάλειψη του στρες καθώς βοηθάει στην απαλλαγή του σώματος από την ένταση, ενώ η Tabather Harpreet Kaur, επίσης εισηγήτρια Kundalini Yoga, εξήγησε ότι τα οφέλη του εργαστηρίου είναι η ευθυγράμμιση σώματος, πνεύματος και ψυχής προσθέτοντας εσωτερική ενδυνάμωση.


Τέλος, ο Μιχαήλ Κωνσταντίνος, δάσκαλος Kundalini Yoga, μίλησε στην Ολυμπία Χαλκίδου για τις ασκήσεις που παρουσιάστηκαν στο εργαστήρι του και που αφορούν την ανάπτυξη του σεξουαλικού δυναμισμού, καθώς σκοπός είναι η αφύπνιση της σεξουαλικής ενέργειας, ενώ αναφέρθηκε στην αυξημένη συμμετοχή του κόσμου.

 

Επιμέλεια : Ελπίδα Μηναδάκη

 

 

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 215 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα