×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
01
Αυγούστου

Πώς δε θα αφήσετε τη γυμναστική να σας... αφήσει

Κατηγορία Fitness

Όσο κι αν αγαπάτε τη γυμναστική και την έχετε εντάξει στο καθημερινό σας πρόγραμμα, κάποια στιγμή στους περισσότερους μπορεί να συμβεί κάτι, το οποίο θα τους αποτρέψει από το να συνεχίσουν να γυμνάζονται, όπως συνήθιζαν μέχρι τότε.

Είτε πρόκειται για κάποιο τραυματισμό, είτε για μια αρρώστια ή ακόμη και μια εγκυμοσύνη που απαιτεί ιδιαίτερης προσοχής, η συνέχεια των υγιεινών συνηθειών μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολη υπόθεση, όταν αλλάζει η ρουτίνα που σχετίζεται με την άσκηση.

 

Όταν για κάποιο λόγο κάποιος αναγκάζεται να παραμείνει… αδρανής, αυτό μπορεί να τον παρασύρει «προς τα κάτω» γενικότερα, γράφει η Tina Haupert στο health.com.

 

Δείτε παρακάτω πώς δε θα αφήσετε τη γυμναστική… να σας αφήσει:

 

1. Σκεφτείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε

 

Έχετε τραυματιστεί στον αστράγαλο; Μπορείτε να γυμνάσετε το πάνω μέρος του σώματός σας.

 

Γεννήσατε; Ρωτήστε το γιατρό σας πότε μπορείτε να ξεκινήσετε το περπάτημα μαζί με το μωρό σας στο καροτσάκι.

 

Μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε τα πάντα τόσο καλά όπως πριν, όμως αν συνεχίσετε να γυμνάζεστε όπως και όσο μπορείτε θα παραμείνετε σε φόρμα, μέχρι να επιστρέψετε στις κανονικές σας συνήθειες.

 

 

2. Προσέξτε τη διατροφή σας

 

Αν δε μπορείτε να γυμναστείτε, είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε ιδιαίτερα τη διατροφή σας για το διάστημα που θα παραμείνετε εκτός. Κι αυτό γιατί ο οργανισμός σας είναι συνηθισμένος να «καίει» παραπάνω θερμίδες, τις οποίες θα αποθηκεύσει για όσο διάστημα δε θα ασκήστε, κάτι που ενδεχομένως να «μεταφραστεί» σε μερικά έξτρα κιλά στη ζυγαριά.

 

 

3. Περικυκλώστε τον εαυτό σας με… υγιεινές εμπνεύσεις

 

Μπορεί να μην είστε σε θέση να πάτε στο γυμναστήριο, όμως μπορείτε να συνεχίσετε να περιστοιχίζεστε από «υγιεινές συνήθειες», όπως για παράδειγμα: περιοδικά και ντοκιμαντέρ ανάλογης θεματολογίας, υγιεινές συνταγές κ.ά.

 

 

4. Θέστε τους στόχους σας για το μέλλον

 

Ακόμη κι αν δε μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι ή τον καναπέ, μπορείτε να θέσετε τους στόχους σας για το μέλλον… όταν θα μπορείτε να επιστρέψετε στην αγαπημένη σας σωματική δραστηριότητα.

 

 

5. Παραμείνετε απασχολημένοι

 

Αν δε μπορείτε να κάνετε τίποτε από τα παραπάνω και «τρώγεστε» με τον εαυτό σας, προσπαθήστε να παραμείνετε δραστήριοι με κάποιο άλλο τρόπο, όπως για παράδειγμα με την απόκτηση ενός καινούριου χόμπι. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνετε απασχολημένοι μέχρι να περάσει ο καιρός και να μπορείτε και πάλι να επιστρέψετε στην αγαπημένη σας γυμναστική.

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 242 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)