×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18
Οκτωβρίου

Τα 5 οφέλη της γιόγκα - Για άσκηση νου και σώματος

Κατηγορία Fitness

Στη Δύση η γιόγκα είναι μια μορφή γυμναστικής που ενισχύει την ευελιξία και τη δύναμη.

Στην Ανατολή, όμως, είναι κάτι περισσότερο από αυτό.

 

Αποτελεί μια σωματική, ψυχική και πνευματική πρακτική που Ινδοί χρησιμοποιούν εκατοντάδες χρόνια. Το «νους υγιής και εν σώματι υγιεί» των αρχαίων Ελλήνων δεν απέχει πολύ από τη φιλοσοφία της γιόγκα.

 

Για ποιους λόγους, όμως, κάποιος να επιλέξει τη γιόγκα αντί για κάποια άλλη μορφή άσκησης;

 

Βελτιώνει την υγεία και την ευημερία

 

Είναι ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση που οδηγεί σε έναν υγιή και δραστήριο τρόπο ζωής, όταν ο κόσμος κυριαρχείται από χαοτικούς ρυθμούς. Η γιόγκα ενσωματώνει τον διαλογισμό με γυμναστική, βοηθώντας στην επίτευξη πνευματικής διαύγειας.

 

Ενισχύει την ευελιξία και τη δύναμη

 

Δεν σας κάνει να αισθάνεστε μόνο καλά εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Οι κινήσεις της γιόγκα απαιτούν ευελιξία για την ενίσχυση των μυών, οι θέσεις της διορθώνουν τη στάση του σώματος και «χτίζουν» δύναμη.

 

Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως ανακουφίζει τους πόνους στην πλάτη, τους ώμους και τον αυχένα, αποτελεσματικά.

 

Καλύτερη πέψη

 

Ποιος ήξερε πως η γιόγκα ωφελεί και την πέψη; Ερευνες δείχνουν πως η κάμψεις και το τέντωμα σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, ανακουφίζει από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δυσκοιλιότητα, και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

 

Επιτάχυνση αύξησης μυών

 

Βασικές και προηγμένες θέσεις γιόγκα μπορεί να προκαλέσουν ταχύτερη ανάπτυξη των μυών. Στην πραγματικότητα, η βασική γιόγκα Ashtanga και η power yoga ενισχύουν την ενέργεια που επικεντρώνονται στους μυς. Και όταν γίνεται αυτό, οι μύες βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.

 

Τονωμένη σωματική διάπλαση

 

Μην περιμένετε γιόγκα να σας δώσει κοιλιακούς φέτες ή διόγκωση του δικέφαλου, αλλά θα τονώσει τους μύες. Ο ορισμός αυτός δεν θα είναι τόσο προφανής όσο λένε, αλλά οι μύες γίνονται καλοσχηματισμένοι και πιο συμπαγείς.

 

 

 

πηγή:pronews.gr

Διαβάστηκε 147 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)