ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 - 3:45:56π.μ.

banner468x60

13
Απριλίου

Τα οφέλη της σωματικής άσκησης για την υγεία

Κατηγορία Fitness

Τα μυστικά για να ζήσετε περισσότερο αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Focus. Τι πρέπει να κάνετε; Κοιμηθείτε επαρκώς, ακολουθείστε υγιεινή διατροφή και πιείτε πολύ νερό.

Πράγματι, με τις τρεις απλές αυτές συμβουλές, θα ζήσετε παραπάνω. Όμως, υπάρχει κι ένας ακόμη παράγοντας ο οποίος παίζει καταλυτικό ρόλο στην μακροζωία. Η σωματική άσκηση.

 

Εκατόν πενήντα λεπτά σωματικής αφύπνισης του οργανισμού την εβδομάδα, χαρίζουν έξι χρόνια ζωής επιπλέον. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό "Focus", όχι μία, όχι δύο αλλά αρκετές έρευνες αποδεικνύουν ότι, όσοι αθλούνται περίπου 150 λεπτά την εβδομάδα, θωρακίζουν τον οργανισμό τους από τον κίνδυνο εμφάνισης κακοήθειας.

 

Εκατόν πενήντα λεπτά μέτριας άσκησης την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου κατά 10%. Ενώ, για όσους  αθλούνται δυόμισι ώρες την εβδομάδα, το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο.

 

Η σωματική άσκηση είναι υγεία, υποστηρίζουν Αυστριακοί γιατροί επισημαίνοντας πως κατά την μελέτη παλαιότερων ερευνών καταδεικνύεται η σπουδαιότητα της σωματικής κίνησης στην προστασία του οργανισμού από διάφορες ασθένειες.

 

Όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό, αθλίατροι από το Πανεπιστήμιο της Βιένης μελέτησαν συνολικά 80 διεθνείς έρευνες στις οποίες έλαβαν μέρος 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι.

 

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η σωματική δραστηριότητα, ανάλογα με την έντασή της αλλά και την διάρκειά της,  μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από διάφορες ασθένειες από 4% έως 40%.

 

Οι Αυστριακοί ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, 150 λεπτά σωματικής άσκησης την εβδομάδα

 

1. Mειώνουν κατά 10% τον κίνδυνο καρκίνου.

 

2. Όταν κάποιος αθλείται δυόμισι ώρες την εβδομάδα, τότε θωρακίζει τον οργανισμό του από τον κίνδυνο εμφάνισης  καρκίνου κατά 22%.

 

3. Κι αν κάποιος αθλείται πέντε ώρες την εβδομάδα, τότε μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου κατά 39%.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 137 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα