ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 - 8:17:22μ.μ.
06
Μαρτίου

Τι είναι η Μαδεροθεραπεία;

Κατηγορία Fitness

Τα οφέλη μιας ολιστικής τεχνικής μασάζ

 

Γνώρισε τη μαδεροθεραπεία, την ολιστική τεχνική μασάζ, που χρησιμοποιεί ειδικά ανατομικά σχεδιασμένα ξύλινα εργαλεία μασάζ για τη βελτίωση της υγείας. Πώς όμως τα αυτά τα ξύλινα εργαλεία μασάζ επηρεάζουν θετικά και γιατί κάποια στιγμή πρέπει να το δοκιμάσεις.

 

Η ισπανική λέξη «madera» σημαίνει «ξύλο, ξυλεία, ξύλινο». Από εκεί δανείστηκε και η ελληνική γλώσσα το «μαδέρι». Κάπως έτσι λοιπόν, η προγονική τεχνική μασάζ που βασίζεται σε ξύλινο αντικείμενο, πήρε συνδυαστικά το όνομά της από αυτή και τη θεραπεία. Αυτό είναι λογικό, μιας και πρόκειται για κάτι που χάνεται ιστορικά στους αιώνες, έχοντας τις ρίζες της στην περιοχή που βρίσκεται η σημερινή Κολομβία. Το λεγόμενο «maderotherapy », δηλαδή η απλουστευμένα μεταφρασμένη «μαδεροθεραπεία», επανήλθε στο προσκήνιο τη δεκαετία του ’90 και γνωρίζει μία συνεχή άνθηση ειδικότερα τα τελευταία χρόνια.

 

Ουσιαστικά, ανήκει στις εναλλακτικές θεραπείες και πρόκειται για ολιστική θεραπεία που σε συνδυασμό με μια τεχνική μασάζ, χρησιμοποιεί ανατομικά σχεδιασμένα ξύλινα εργαλεία για τη βελτίωση του μεγέθους και των αναλογιών του σώματος, βοηθώντας όμως τη συνολικότερα την υγεία. Αυτά τα ξύλινα εργαλεία μασάζ που είναι 100% φυσικά, και άρα δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα, είναι φιλικά προς το περιβάλλον, επιτρέπουν την εφαρμογή υψηλής στοχευμένης πίεσης σε συγκεκριμένες περιοχές (όπως οι μηροί, οι γλουτοί, τα χέρια, η κοιλιά ακόμα και το πρόσωπο) χωρίς να είναι επεμβατική μέθοδος. Στόχος είναι η βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας. Η πίεση εντείνει τη διάσπαση των αποθέσεων λίπους και της κυτταρίτιδας, ώστε αυτή να μπορεί να εξαλειφθεί φυσικά. Εκτός φυσικά από τη μαδεροθεραπέια, μπορείς να συνδυάσεις και βεντούζες – cupping.

 

Πώς λειτουργεί η μαδεροθεραπεία


Η πλειονότητα των γυναικών (σ.σ.: υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό της τάξης του 80-90% θα έρθει αντιμέτωπο) ανά τον κόσμο εμφανίζει κυτταρίτιδα και αναζητά λύσεις για την εξάλειψή της. Το μασάζ των περιοχών με κυτταρίτιδα με κρέμες και λάδια μασάζ θεωρείται ότι αποτελεί σημαντικά αποτελεσματική λύση. Ωστόσο, συνδυαστικά, η μαδεροθεραπεία έρχεται και απογειώνει τα αποτελέσματα. Μιλώντας γι’ αυτό, τα προσεκτικά κατασκευασμένα ξύλινα εργαλεία μαδεροθεραπείας μπορούν να ασκήσουν πίεση στις προβληματικές περιοχές. Η εν λόγω τεχνική βασίζεται κυρίως σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις που εκτελούνται με αυτά τα ξύλινα εργαλεία μασάζ.


Ουσιαστικά, τα εργαλεία για μαδεροθεραπεία έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στην καταπολέμηση της ανεπιθύμητης κατακράτησης λίπους και νερού, που προκαλούν την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Η μηχανική δράση που επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας τα εργαλεία αυτά, βοηθούν τη λεμφική κυκλοφορία (λεμφική παροχέτευση) για την αποβολή των τοξινών και του λίπους. Γι’ αυτό τα εργαλεία μαδεροθεραπείας χρησιμοποιούνται παραδοσιακά, διεγείροντας τη λεμφική παροχέτευση και κατά συνέπεια βοηθώντας στη μείωση της κυτταρίτιδας. Ταυτόχρονα, καταστρέφει τα λιποκύτταρα, βελτιώνοντας έτσι τη ροή του αίματος και λέμφου σε όλο το σώμα. Άρα θεωρείται ιδανική και για απώλεια τοπικού λίπους. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και λείο χωρίς όψη φλοιού πορτοκαλιού. Η ίδια η διαδικασία διαρκεί περίπου μισή ώρα ενώ χρειάζονται 3 συνεδρίες την εβδομάδα για διάστημα 4 περίπου εβδομάδων (12-15 συνεδρίες). Η μαδεροθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί ταυτόχρονα με μεσοθεραπεία, μπότες πρεσσοθεραπείας, κτλ.

 

Σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να την εφαρμόσετε και μόνοι σας στην άνεση του σπιτιού σας. Αν ωστόσο θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να εφαρμόσετε την τεχνική θα μπορούσατε στον European Madero Association.

 

Συνοπτικά οφέλη της μαδεροθεραπείας:


Διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και τη ροή του αίματος


Αποτελεί φυσική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας και της μείωσης λίπους και όψης φλοιού πορτοκαλιού


Είναι μια βαθύτερη μορφή μασάζ


Κατάλληλη τόσο για κέντρα αισθητικής/μασάζ, όσο και για οικιακή χρήση


Ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα που βοηθά στην απομάκρυνση του υπερβολικού νερού/εξαλείφει την κατακράτηση νερού


Είναι μια χαλαρωτική διαδικασία που σας βοηθάει να διώξετε τις τοξίνες αλλά και το άγχος


Συμβάλλει στη γενικότερη ευεξία και well being


“Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της μαδεροθεραπείας είναι ακριβώς αυτά τα ξύλινα εργαλεία, τα οποία είναι ειδικά κατασκευασμένα για να φτάνουν βαθιά στο μυϊκό ιστό και στα υποδόρια στρώματα του δέρματος, καθιστώντας τα εξαιρετικά για τη μείωση της κυτταρίτιδας, των ρυτίδων και του στρες χωρίς να προκαλούνται αλλεργίες.”

 

Μαδεροθεραπεία προσώπου


Η μαδεροθεραπεία προσώπου αποτελεί φυσική μέθοδο αντιγήρανσης ιδανική για την αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου και τη φροντίδα του. Το μόνο που χρειάζεσαι; Ένα σετ από ξύλινα εργαλεία μασάζ για πρόσωπο. Το μασάζ θα σε κάνει να νιώθεις πιο ξεκούραστα και πιο ανάλαφρα. Σε συνδυασμό με καλό ύπνο ετοιμάσου να δείχνει πιο νεανική η επιδερμίδα σου. Μπορείς να το συνδυάσεις και με jade roller και ειδικές κρέμες αναζωογόνησης για καλύτερα αποτελέσματα! Και φυσικά μην ξεχνάς να πίνεις νερό μιας και η ενυδάτωση είναι ό,τι καλύτερο για το σώμα και το πνεύμα!

 

Μαδεροθεραπεία αντενδείξεις


Η μαδεροθεραπεία να αποφεύγεται να γίνεται σε άτομα με κιρσούς, ευρυαγγίες καθώς και σε έγκυες γυναίκες.

 

 

Γιατί να την επιλέξω και πόσο καιρό να κάνω


Η μαδεροθεραπεία μπορεί να θεωρηθεί ως μία από τις θεραπείες που μπορείτε να ακολουθήσετε και μόνοι σας στο σπίτι. Σε αντίθεση με τις άλλες γνωστές υπηρεσίες φροντίδας, όπως το λέιζερ, αφαίρεση κυτταρίτιδας με υπερήχους ή λιποαναρρόφηση, λειτουργεί με μεγαλύτερο ρυθμό ως προς το να διεγείρει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου του σώματός σας. Κατά συνέπεια, αυτή η τεχνική θεωρητικά μπορεί να εξαλείψει την κυτταρίτιδα από τις ρίζες της. Ενώ λόγω της 100% φυσικής, μη επεμβατικής και χωρίς σοβαρές αντενδείξεις φύσης της, όποιος θέλει να την ακολουθήσει για να ξεκινήσει την ψυχική και σωματική του βελτίωση, μπορεί να το επιλέξει χωρίς να έχει δεύτερες σκέψεις.Σίγουρα δεν πρόκειται για θεραπεία εφάπαξ και πανάκια. Τα κατεξοχήν αποτελέσματα χρειάζονται χρόνο επομένως, μην πέσετε σε απάτες που ορκίζονται ότι θα απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα σας σε μια μέρα. Το ιδανικό είναι να επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κέντρο, που θα έχει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για την εκτέλεση των μασάζ, χαρίζοντας σας μία χαλαρωτική και γόνιμη συνεδρία.

 

Γενικότερα, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε κάτι σε αυτή την τεχνική. Τα πάντα γίνονται 100% μη επεμβατικά. Ξεκινήστε αποφασιστικά και απαλλαγείτε από την αίσθηση του φλοιού πορτοκαλιού που τόσο θέλετε να διώξετε…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 57 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα