ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:42:20μ.μ.
06
Φεβρουαρίου

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις πάντα επίπεδη κοιλιά

Κατηγορία Fitness

Αυτές τις 10 τροφές πρέπει να κόψεις αν θέλεις επίπεδη κοιλιά…

 

Πρησμένη κοιλιά, το αιώνιο πρόβλημα. Το αντιμετωπίζουν ακόμη και όσοι τρέφονται άκρως υγιεινά. Τι φταίει τελικά;

 

Πέρα από τα λίπη και τη ζάχαρη, υπάρχουν και συγκεκριμένα τρόφιμα τα οποία μπορούν να πρήξουν την κοιλιά και μάλιστα σε ενοχλητικό σημείο.

Πρόκειται κυρίως για λαχανικά και για όσπρια τα οποία φουσκώνουν τα στομάχια. Την ίδια… κακή δουλειά κάνουν και οι τσίχλες αλλά και τα αναψυκτικά.

 

Δύο κορυφαίοι διατροφολόγοι καταγράφουν παρακάτω μια σειρά τροφίμων τα οποία θα πρέπει να αποφύγετε εντελώς αν θέλετε η κοιλιά σας να παραμείνει πλάκα.

 

Τον χειμώνα μπορεί να μην μας ενδιαφέρει και τόσο πολύ, καθώς μπορούμε εύκολα να την κρύψουμε κάτω από το φαρδύ μας πουλόβερ, αλλά τώρα που καλωσορίσαμε το καλοκαίρι έχει γίνει το hot θέμα στις συζητήσεις μας.

Πως θα απαλλαχτούμε από το λίπος στην κοιλιά και πως θα αποκτήσουμε γραμμωμένους κοιλιακούς, σαν αυτούς που βλέπουμε στα μοντέλα;

 

 

 

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τι τροφές δεν πρέπει να τρως για να έχεις επίπεδη κοιλιά:

 

 

Μπρόκολο κουνουπίδι, λάχανο. Τα εν λόγω λαχανικά ορισμένοι οργανισμοί δεν μπορούν να τα χωνέψουν εντελώς λόγω κάποιας έλλειψης ενζύμων. Και έτσι στη διαδικασία της πέψης παράγονται αέρια τα οποία προκαλούν απίστευτο φούσκωμα.

 

Οσπρια και ρίζες. Αν και είναι άκρως υγιεινές τροφές, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, προκαλούν πρήξιμο. Αντ’ αυτού προτιμήστε φυλλώδη λαχανικά και ντομάτες. Δαμάσκηνα και αποξηραμένα φρούτα Τα φρούτα με πυρήνα, όπως τα δαμάσκηνα αν και είναι επωφελή για την πέψη, προκαλούν φούσκωμα.

 

Μπαχαρικά. Εχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες, επιταχύνουν το μεταβολισμό, αλλά… πρήζουν την κοιλιά.

 

Τσίχλα. Ναι, μπορεί να κρατά το στόμα σας… απασχολημένο, αλλά καθώς μασάτε «τρώτε» και μπόλικο αέρα. Επίσης, μια τσίχλα μπορεί να διεγείρει τα ένζυμα της πέψης και αντί να σας καταστείλει την πείνα να στας τη… φουντώσει.

 

Αλάτι. Το αλάτι δεν κάνει κακό μόνο στην καρδιά και στην αρτηριακή πίεση. Κάνει και σε όσους κάνουν δίαιτα, καθώς αυξάνει την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο.

 

Αναψυκτικά. Προκαλούν πρήξιμο στην κοιλιά, είναι γνωστό. Αντ’ αυτού προτιμήστε νερό με λεμόνι, τσάι μέντας ή κάτι ανάλογο… Αποφύγετε τις γλυκαντικές ουσίες Οπως η ζάχαρη έτσι και οι γλυκαντικές ουσίες πρέπει να αποφεύγονται. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγουμε οτιδήποτε τα περιέχει, όχι μόνο τα προφανή

 

Γαλακτοκομικά. Μερικοί άνθρωποι δεν παράγουν το ένζυμο λακτάση, το οποίο βοηθά στη διάσπαση της λακτόζης, η οποία περιέχεται στο γάλα. Και κάπως έτσι προκαλείται το πρήξιμο στην κοιλιά από τα γαλακτοκομικά.

 

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες. Τρόφιμα που περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως τα μπισκότα και τα ζυμαρικά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι διασπώνται σε γλυκόζη ακόμη πιο γρήγορα κάτι το οποίο προκαλεί φούσκωμα.

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

 

Διαβάστηκε 62 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα