ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 2:21:02π.μ.
05
Μαρτίου

Το περπάτημα η καλύτερη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Κατηγορία Fitness

Τα οφέλη της άσκησης έχουν διαπιστωθεί σε πολλές μελέτες. Μια νεότερη όμως έρχεται να επισημάνει το πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι το γρήγορο περπάτημα στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η μελέτη συμπεριέλαβε 74,171 γυναίκες, ηλικίας 50 έως 79 ετών, και διήρκεσε 6 χρόνια. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το περπάτημα σε γρήγορο ρυθμό μειώνει τον κίνδυνο, στις γυναίκες που υποβάλλονται σε ορμονική θεραπεία, να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες αυτές, αν κάνουν ένα γρήγορο περπάτημα 1,30- 2,30 ώρες την εβδομάδα μπορεί να επωφεληθούν από μια μείωση του κινδύνου για καρκίνο του μαστού της τάξης του 20%.

 

Το γεγονός ότι το περπάτημα μπορεί να μειώσει κατά 20% τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού μπορεί να φαίνεται περίεργο και να μην μπορούν αυτή τη στιγμή να το εξηγήσουν επακριβώς οι ειδικοί, όμως, όπως λένε, αυτό μπορεί να οφείλεται στη μείωση της έκκρισης οιστρογόνων και ινσουλίνης που διενεργείται στις γυναίκες που ασκούν το σώμα τους, κάτι που φαίνεται να οδηγεί σε προληπτική δράση κατά του καρκίνου του μαστού.

 

Όπως λένε, η σωματική άσκηση συμβάλει στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, και ακόμα κι αν γίνεται σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς τα ευεργετικά οφέλη δεν χάνονται. Συμπλήρωσαν όμως ότι όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουμε για να ασκηθούμε τόσο περισσότερα οφέλη αποκομίζουμε.

 

Παρατήρησαν επίσης ότι τα οφέλη από το περπάτημα δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία, καθώς η άσκηση αυτή είναι το ίδιο αποτελεσματική σε όποια ηλικία κι αν αποφασίσει μια γυναίκα να την κάνει.

 

Βλέπουμε λοιπόν ότι η υγεία των γυναικών επωφελείται με πολλούς τρόπους από τη σωματική άσκηση και όπως λένε οι ειδικοί, είτε το περπάτημα, είτε την ποδηλασία, είτε το κολύμπι επιλέξει μια γυναίκα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ωφεληθεί, και όχι μόνο ως προς την πρόληψη από τον καρκίνο του μαστού, αλλά και από τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, τον διαβήτη, την οστεοπόρωση, την υψηλή πίεση, και τις ανοιακές παθήσεις.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια μελέτη οι επιστήμονες είχαν εστιάσει στους κινδύνους που διατρέχουν οι γυναίκες που παίρνουν ορμονική θεραπεία κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, σημειώνοντας ότι η ορμονική θεραπεία αύξανε στις γυναίκες αυτές τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

 

 

πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 184 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα