×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
06
Οκτωβρίου

Το περπάτημα «θρέφει» τον οργανισμό

Κατηγορία Fitness

Ειδικοί του fitness εξηγούν ότι το κυρίαρχο «superfood» που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας είναι το… περπάτημα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν το περπάτημα κάνει περισσότερο καλό από τις ξαφνικές εκρήξεις έντονων ασκήσεων, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.

 

Η βιομηχανικός Katy Bowman από τις ΗΠΑ εξηγεί στο βιβλίο της «Move Your DNA: Restore Your Health Through Natural Movement», ότι το σώμα μας έχει ανάγκη από τα «θρεπτικά συστατικά του περπατήματος», με το ίδιο τρόπο που συμβαίνει και με τις θρεπτικές ουσίες που υπάρχουν στα τρόφιμα.

 

«Το περπάτημα είναι κι αυτό μια “υπερτροφή”. Είναι η καθοριστική μορφή κίνησης για τον άνθρωπο και είναι πιο εύκολη από την έντονη άσκηση» πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με ερευνητές, προκύπτουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η συνδυασμένη σωματική δραστηριότητα και η αδράνεια, μπορεί να παίζουν πιο σημαντικό ρόλο στην αύξηση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, απ’ ό,τι η σωματική δραστηριότητα από μόνη της.

 

«Η ενεργή καθιστική ζωή αφορά μια νέα κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι γυμνάζονται για μία ώρα την ημέρα, αλλά περνούν όλον τον υπόλοιπο χρόνο τους καθισμένοι» είπε ακόμη η Bowman και συνέχισε: «Δε μπορείς να αντιστρέψεις τις επιδράσεις 10 ωρών καθιστικής ζωής και αδράνειας με μία ώρα άσκησης».

 

Η Dr. Carol Ewing Garber, πρόεδρος του American College of Sports Medicine και καθηγήτρια Επιστημών της Κίνησης στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, σημειώνει ότι ένας μέσος όρος 7.500 βημάτων την ημέρα είναι κάτι που θα έπρεπε να επιδιώκει κανείς, σε συνδυασμό με 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, αν θέλει να παραμείνει υγιής.

 

Για την ίδια το περπάτημα δεν είναι το ίδιο ευεργετικό για τα κόκαλα, όσο το τρέξιμο, ενώ για περισσότερη δύναμη θα πρέπει κανείς να επιλέγει τις ασκήσεις με τα βάρη.

 

«Ωστόσο, αν πρέπει κανείς να διαλέξει ένα απ’ όλα, τότε σύμφωνα με τις υπάρχουσες έρευνες, αυτό θα πρέπει να είναι το περπάτημα» κατέληξε.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 316 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)