ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:33:27μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
27
Σεπτεμβρίου

Τρεις εύκολοι τρόποι να συρρικνώσετε την κοιλιά σας

Κατηγορία Fitness

Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το λίπος που βρίσκεται στο υπόλοιπο σώμα, επειδή βρίσκεται κοντά σε ζωτικά όργανα και παράγει ορμόνες που επηρεάζουν το μεταβολισμό.

Η απώλεια λίπους από το «σωσίβιο» συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπάθειας.

 

Δείτε τρεις απλές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά και να προστατεύσετε την υγεία σας.

 

 

1. Επιλέξτε το σωστό συνδυασμό ασκήσεων

 

Η αεροβική γυμναστική, όπως το τρέξιμο, η κολύμβηση και η ποδηλασία, ενισχύει την καρδιαγγειακή λειτουργία, όμως δεν αρκεί για να απαλλαγούμε από το συσσωρευμένο λίπος. Απαιτείται συνδυασμός αεροβικής γυμναστικής και ασκήσεων ενδυνάμωσης με βάρη για καλύτερα αποτελέσματα. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας, με αποτέλεσμα το σώμα να καίει ευκολότερα και γρηγορότερα το λίπος.

 

 

2. Μη βασίζεστε μόνο στους κοιλιακούς

 

Είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από το λίπος τοπικά. Χρειάζεται να κάνουμε ασκήσεις που τονώνουν τους μύες του κορμού στο σύνολό τους (ισομετρικές ασκήσεις), δηλαδή τους κοιλιακούς, τους ραχιαίους και τους μύες της ωμοπλάτης.

 

 

3. Αντιμετωπίστε το στρες

 

Τα αυξημένα επίπεδα του στρες συνδέονται άμεσα με τη συσσώρευση περισσότερου λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Η «ορμόνη του στρες» (κορτιζόλη) κάνει το σώμα να συσσωρεύει μεγαλύτερες ποσότητες λίπους και παράλληλα συμβάλλει στη διόγκωση των λιποκυττάρων.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 207 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα