ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 9:50:51π.μ.
01
Αυγούστου

Τζόκινγκ- Πόσα λεπτά πρέπει να κάνουμε για να είμαστε υγιείς

Κατηγορία Fitness

Αν ανήκετε σε εκείνους που ακούν συνέχεια πως έστω και ένας περίπατος κάθε μέρα είναι ωφέλιμος για την υγεία αλλά εσείς δεν έχετε και πολύ όρεξη να βγείτε από το σπίτι σας, τότε η επιστήμη σας έχει καλά νέα.

Σε πρόσφατη ανασκόπηση μελετών 15 χρόνων, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως δεν χρειάζεται να φοράτε τα αθλητικά σας κάθε μέρα και να τρέχετε σε διαδρόμους γυμναστηρίου ή πάρκα για να «σφύζετε» από ζωή.


Μόλις μία ή δύο φορές την εβδομάδα, για 50 λεπτά αθροιστικά είναι αρκετά για να παραμείνετε υγιείς, προστατεύοντάς τον οργανισμό σας από καρδιαγγειακές παθήσεις, χρόνιες ασθένειες και πρόωρο θάνατο.


Αυτό βέβαια δεν ισχύει αν επιθυμείτε να χάσετε βάρος , ωστόσο, είναι θετικό νέο για κάποιους που επιθυμούν να διατηρήσουν την υγεία τους σε φυσιολογικά επίπεδα.


Ο Δρ. Lavie τονίζει πως το τρέξιμο έχει αρκετά οφέλη, πέρα από την σωματική ενίσχυση, όπως η μείωση τους άγχους και η αίσθηση χαράς. Ολα αυτά βέβαια αν το τρέξιμο είναι το στοιχείο σας.


Την ίδια στιγμή, μερικές έρευνες δείχνουν πως η άσκηση σε ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες και ένταση πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα για περισσότερα από 150 λεπτά, δεν είναι ένας υγιής τρόπος ζωής ακόμα και σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν τρέχουν καθόλου.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 160 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα