ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 3 Οκτωμβρίου 2023 - 2:22:15π.μ.

banner468x60

01
Ιουνίου

Αγοράκια ή κοριτσάκια μιλούν περισσότερο τον πρώτο χρόνο – Νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα

Οι ερευνητές άκουσαν για πάνω από 450.000 ώρες σχεδόν 6.000 παιδάκια

Η πεποίθηση που κυριαρχεί είναι ότι τα κοριτσάκια μιλούν περισσότερο από τα αγοράκια κατά τα αρχικά στάδια της ζωής τους, ωστόσο νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα που υπάρχουν γύρω από τα βρέφη και συγκεκριμένα το πρώτο χρόνο της ζωής τους.

 

Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο «iScience» και έγινε με επικεφαλής τον Κίμπροου Όλερ από το Πανεπιστήμιο του Μέμφις, όπου οι ερευνητές χρησιμοποίησαν περισσότερες από 450.000 ώρες ολοήμερων καταγραφών από 5.899 βρέφη.

 

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα αρσενικά βρέφη «μιλούν» περισσότερο από τα θηλυκά κατά τον πρώτο χρόνο, παρά τη μακροχρόνια πεποίθηση ότι τα θηλυκά έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των αρσενικών στη γλώσσα.

 

Ωστόσο, αυτό το πρώιμο πλεονέκτημα των αρσενικών βρεφών στην ανάπτυξη της γλώσσας δεν διαρκεί. Μέχρι το τέλος του δεύτερου έτους τα κορίτσια έφτασαν και ξεπέρασαν τα αγόρια.

 

Συνολικά τα δεδομένα έδειξαν ότι τα αρσενικά βρέφη χρησιμοποιούσαν 10% περισσότερες εκφορές του λόγου κατά τον πρώτο χρόνο σε σύγκριση με τα θηλυκά. Στο δεύτερο έτος τα θηλυκά βρέφη μιλούσαν κατά 7% περισσότερο σε σχέση με τα αρσενικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 41 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα