ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 1:49:07π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
18
Ιουνίου

Αν είστε άντρας δείτε τι σας παχαίνει χωρίς να "φταίτε"

Μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Τμήμα Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας αποκαλύπτει ότι ίσως να μη φταίνε οι διατροφικές συνήθειες των ανδρών για τα επιπλέον τους κιλά, αλλά ένας τελείως αστάθμητος παράγοντας.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «PLoS ONE», η ολοένα και αυξανόμενη παχυσαρκία στον ανδρικό πληθυσμό της Δύσης, ίσως σχετίζεται με την έκθεσή τους σε ουσίες που περιέχουν οιστρογόνα, δηλαδή θηλυκές ορμόνες, που εντοπίζονται σε διάφορα προϊόντα, από πλαστικά έως τρόφιμα όπως η σόγια.


Για την εξαγωγή των συμπερασμάτων, οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά παχυσαρκίας ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.


Όπως προέκυψε, ενώ ήταν αναμενόμενο για τις γυναίκες του αναπτυσσόμενου κόσμου να έχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα παχυσαρκίας, συγκριτικά με τους άνδρες, δεν συνέβαινε το ίδιο και στις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου.


«Η κακής ποιότητας διατροφή αναμφισβήτητα ενοχοποιείται, αλλά πιστεύουμε ότι το φαινόμενο οφείλεται σε περισσότερα από την πρόσληψη θερμίδων», επισημαίνει ο ερευνητής James Grantham από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας.


«Η έκθεση σε οιστρογόνα είναι γνωστό ότι προκαλεί αύξηση του βάρους, κυρίως μέσω της παρεμπόδισης της εύρυθμης λειτουργίας του θυρεοειδούς και του υποθάλαμου. Τα προϊόντα σόγιας περιέχουν ξενο-οιστρογόνα και μας προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι σε κοινωνίες με υψηλή κατανάλωση σόγιας όπως στις ΗΠΑ αυτό αποτελεί παράγοντα θηλυκοποίησης των ανδρών. Αυτό ενδεχομένως να οδηγεί τους άνδρες στη μίμηση του γυναικείου μοτίβου παχυσαρκίας», εξηγεί ο καθηγητής Ανθρωπολογίας και Συγκριτικής Ανατομίας, Maciej Henneberg.


Παράλληλα, όπως εξηγεί μία άλλη καλά τεκμηριωμένη πηγή ξενο-οιστρογόνων είναι το γνωστό PVC που χρησιμοποιείται ευρέως στις δυτικές χώρες από τις πλαστικές ιατρικές συσκευές μέχρι τους σωλήνες ύδρευσης.

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 273 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα