ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:01:57π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
18
Ιουνίου

Αυτές είναι οι 7 τροφές που κιτρινίζουν τα δόντια μας

Μπορεί να τα παραμελούμε και να ασχολούμαστε περισσότερο με το σώμα, τα μαλλιά, το δέρμα μας, η αλήθεια όμως είναι πως ένα φωτεινό, λευκό χαμόγελο είναι ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά σε έναν άνθρωπο, αν όχι το πιο σημαντικό από αυτά.

Με αυτό κερδίζεις τις καρδιές των άλλων και αυτό είναι που θα δώσει πραγματική λάμψη στο πρόσωπό σου.

 

Έλα όμως που η καθημερινότητα βάζει το χαμόγελό μας και πιο συγκεκριμένα την λευκότητα των δοντιών μας σε δεύτερη μοίρα, τόσο με το τσιγάρο όσο όμως και με τις διάφορες τροφές που καταναλώνουμε συνεχώς, χωρίς να έχουμε ιδέα πως συμβάλουν σημαντικά στο κιτρίνισμα της οδοντοστοιχίας μας. Για αυτό, πέρα από το τσιγάρο -που το ξέρετε πως πρέπει να το κόψετε, μην τα ξαναλέμε- σας παραθέτουμε και μια λίστα με τις τροφές που κιτρινίζουν περισσότερο τα δόντια μας ώστε να τις βάζετε μεν στη διατροφή σας, με μέτρο και σωστή συχνότητα όμως:


Καφές και τσάι: και τα δύο, και μάλιστα το τσάι σε μεγαλύτερο βαθμό πολλές φορές, δημιουργούν κηλίδες στα δόντια. Καταλαβαίνουμε πως δύσκολα τα κόβεις, τουλάχιστον όμως προσπαθήστε να μειώσετε σημαντικά την κατανάλωσή τους, ακόμα και του λευκού τσαγιού.

kafes

Ενεργειακά ποτά: διαβρώνουν το σμάλτο και βοηθάνε στην εμφάνιση κηλίδων. Είναι πολύ προτιμότερο, και για διάφορους άλλους λόγους, να προτιμάτε το νερό όταν γυμνάζεστε παρά τα ενεργειακά ποτά.

 

Μούρα (καθώς και μύρτιλλα, βατόμουρα, κεράσια και ρόδια): περιέχουν έντονα χρωμοφόρα μόρια που κολλάνε πάνω στον σμάλτο των δοντιών και τον καταστρέφουν, αλλοιώνοντας το χρώμα τους. Είναι καλύτερο να προτιμάτε τα απλά σταφύλια.

 

Σάλτσες: κυρίως αυτές με πιο σκούρο χρώμα μπορούν να κάνουν σημαντική ζημιά στα δόντια σας, για αυτό καλό είναι να προτιμάτε συχνότερα τις λευκές και ελαφριές σάλτσες.

 

Κρασί: περιέχει χρωμοφόρα μόρια και συστατικά τα οποία συμβάλλουν στον αποχρωματισμό των δοντιών, ενώ είναι και ιδιαίτερα όξινο. Το ίδιο ισχύει και για το λευκό κρασί, το οποίο είναι ακόμα πιο όξινο.

krasi

Γλυκά: περιέχουν συστατικά που δημιουργούν λεκέδες στα δόντια, μόνο όμως αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες

 

Αναψυκτικά με ανθρακικό: η οξύτητά τους είναι τόσο ισχυρή που δημιουργεί κηλίδες και διάβρωση στα δόντια

 

Πηγή:queen.gr

Διαβάστηκε 295 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα