ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 4:46:55μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
30
Ιουνίου

Αυτές οι τροφές προκαλούν έξαρση ινομυαλγίας

Η ξαφνική αίσθηση έντονου πόνου, τοπικής ευαισθησίας και δυσκαμψίας των μυών είναι γνωστή ως ινομυαλγία.


Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που θα πρέπει να αποφεύγετε, διότι είναι πιθανό να προκαλέσουν εξάρσεις ινομυαλγίας.


Δείτε ποια είναι αυτά:
Καφεΐνη: Η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και να σας δημιουργήσει προβλήματα στον ύπνο. Παραμένει στο σύστημά σας για αρκετές ώρες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση. Μπορεί επίσης να αυξήσει τους καρδιακούς παλμούς και την αρτηριακή σας πίεση.
Επεξεργασμένη ζάχαρη: Η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τις τιμές σακχάρου στο αίμα, οι οποίες συνδέονται με κόπωση των επινεφριδίων. Η υπερβολική ζάχαρη μπορεί επίσης αυξήσει ακόμη περισσότερο τον πόνο σε πάσχοντες από ινομυαλγίες και ρίχνοντας το σάκχαρο του αίματος, προκαλεί έξαρση της μυϊκής σύσφιξης και στρες.


Ασπαρτάμη: Μπορεί να αυξήσει ή να διεγείρει τους υποδοχείς πόνου του νευρικού συστήματος και να σας κάνει να νιώθετε πιο οξύ τον πόνο της ινομυαλγίας. Αυτό μπορεί επίσης να μετατραπεί σε χρόνιο πόνο.


Κορεσμένα λίπη: Αναστέλλουν την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνουν την ευαισθησία των απολήξεων στα νεύρα του πόνου.


Κόκκινο κρέας: Είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία εμποδίζουν την σωστή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό οδηγεί σε κόπωση και πόνο.


Αλκοόλ: Το αλκοόλ ευνοεί την φλεγμονή, η οποία αυξάνει τον πόνο, επειδή οι τοξίνες που παράγονται από το αλκοόλ δεν επεξεργάζονται καλά από τους ασθενείς με ινομυαλγία.


Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 266 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα