Εκτύπωση αυτής της σελίδας
11
Μαΐου

Candida Auris: Τα τρία σημαντικά στοιχεία για τον ανθεκτικό μύκητα

Καπραβέλος: Δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία

 

Συνεχίζεται η ανησυχία για τον Candida Auris, τον μύκητα που μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο και στοίχισε τη ζωή τεσσάρων ατόμων στην Πάτρα. Όπως είπε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ο Candida Auris δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αλλά για τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

Χαρακτήρισε τη μάχη με τις βαρύτατες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις «αδυσώπητο» και με «τραγικές συνέπειες». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την πανδημία του κορωνοϊού, κατά την οποία, όπως είπε, το 40% με 50% των θυμάτων δέχθηκε τη «χαριστική βολή» από πολυανθεκτικά μικρόβια.

 

Τα 2+1 σημαντικά στοιχεία


Ο κ. Καπραβέλος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι τα νοσοκομεία έχουν θωρακιστεί έναντι ανθεκτικών μικροβίων και ότι στις μονάδες του «Παπανικολάου» δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα. «Δεν είναι άγνωστος, έχει εντοπιστεί εδώ και δύο χρόνια και έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως ένας μύκητας που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο» ανέφερε.

 

«Το ενδιαφέρον γι’ αυτόν είναι διπλό. Είναι ότι και δύσκολα μπορεί να αποκαλυφθεί και δεύτερον, δεν υπάρχουν τα κατάλληλα αντιμυκητιακά για να μπορούν να τον εξοντώσουν. Και το τρίτο το κυριότερο, είναι πως όταν μπει μέσα στις μονάδες μας, δύσκολα μπορεί να απολυμανθεί και να εξοντωθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

https://www.skaitv.gr/

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 48 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)