ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 - 5:49:58π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
23
Σεπτεμβρίου

Διατροφικές αλλεργίες: Πιο επικίνδυνα τα ψημένα φιστίκια από τα ωμά

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι τα ψημένα φιστίκια είναι πιο πιθανό να πυροδοτήσουν αλλεργική αντίδραση σε σύγκριση με τα ωμά φιστίκια.


Οι χημικές μεταβολές που παρατηρούνται κατά τη διαδικασία του καβουρδίσματος ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και το «προετοιμάζουν» για την αλλεργική αντίδραση.


Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Allergy and Clinical Immunology αναφέρει πως είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια προφανής αιτία της διατροφικής αλλεργίας στα φιστίκια.


Αν και τα ευρήματα των ερευνητών βασίστηκαν σε δοκιμές σε ποντίκια, η αντίδραση του ανοσοποιητικού στα ψημένα φιστίκια φάνηκε να είναι πολύ πιο ισχυρή σε σύγκριση με τον ωμό ξηρό καρπό.


Το επόμενο βήμα των ερευνητών θα είναι να δοκιμάσουν να αποτρέψουν τις χημικές μεταβολές που ευθύνονται για την αντίδραση του ανοσοποιητικού.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 178 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα