ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:45:13μ.μ.
03
Ιουνίου

Έρευνα: Η βιταμίνη που προλαμβάνει την εμφάνιση του καρκίνου

Η σχέση των βιταμινών με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου έχει εντοπιστεί από τους επιστήμονες εδώ και κάποιες δεκαετίες.

Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C μπορεί να έχουν κάποια αποτελέσματα κατά του καρκίνου, ενώ έχει φανεί ότι τα κοκτέιλ βιταμινών μπορεί να παρατείνουν τη ζωή κάποιων καρκινοπαθών.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας η βελτίωση των επιπέδων της βιταμίνης D, ενδεχομένως βοηθά στην πρόληψη του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αναφέρουν ότι τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στον ορό, συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.


Ο ερευνητής Cedric Garland δήλωσε ότι ποσοτικοποίησε την ικανότητα επαρκών ποσοτήτων βιταμίνης D που εμποδίζουν όλα τα είδη διηθητικού καρκίνου συνδυαστικά.


Όπως υποστήριξε, η νέα έρευνα αποσαφηνίζει ότι ο μειωμένος κίνδυνος καρκίνου είναι μετρήσιμος στα 40 ng/ml, με επιπλέον όφελος στα υψηλότερα επίπεδα.

 

Στόχος της έρευνας ήταν να εντοπίσει τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου.Σύμφωνα με τους ερευνητές η μελέτη υποδεικνύει ότι η βελτίωση των επιπέδων της βιταμίνης D μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο πρόληψης.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 111 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα