ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:45:22π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
18
Ιουνίου

Έρχεται το εμφύτευμα που κόβει την όρεξη

Ένα βήμα πιο κοντά στην έγκρισή του από τον αρμόδιο αμερικανικό φορέα είναι ένα νέο εμφύτευμα σχεδιασμένο να μας κόβει την όρεξη.

Το νέο εμφύτευμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να κόβει την όρεξη διεγείροντας με ηλεκτρισμό τα νεύρα του στομάχου. Η συσκευή συνίσταται σε ένα δονητή που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα στην περιοχή του στήθους και παρέχει υψηλής συχνότητας νευρικές ώσεις που καταλήγουν στο πνευμονογαστρικό νεύρο το οποίο ελέγχει πολλές λειτουργίες των οργάνων στην κοιλιά.

 

Σε κλινικές μελέτες φάνηκε ότι οι υπέρβαροι με το εμφύτευμα (Maestro Rechargeable System) έχασαν κατά μέσο όρο 8,5% περισσότερο βάρος συγκριτικά με εκείνους που είχαν εικονικό εμφύτευμα.

 

Η εννιαμελής επιτροπή του αμερικανικού ΕΟΦ (FDA) που γνωμοδοτεί για γαστρεντερολογικές και ουρολογικές συσκευές αποφάνθηκε ότι η συσκευή είναι ασφαλής (ψήφοι 8 προς 1) και ότι τα οφέλη υπερισχύουν τυχόν κινδύνων (ψήφοι 6 προς 2 με μια αποχή). Στο ερώτημα της αποτελεσματικότητας το πάνελ των ειδικών είχε ωστόσο περισσότερες αμφιβολίες (ψήφοι 4 προς 5).

 

Ο FDA δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τη γνωμοδότηση του πάνελ, αλλά συνήθως το πράττει.


Η συσκευή απευθύνεται σε σοβαρά παχύσαρκους με ΔΜΣ (δείκτη μάζας σώματος) πάνω από 40 που έχουν αποτύχει να χάσουν βάρος με άλλες μεθόδους ή με ΔΜΣ 35 και άνω αλλά με υποκείμενα νοσήματα που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστηκε 306 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα