ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:40:22μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
29
Οκτωβρίου

Έξι υπερτροφές με αντικαρκινική δράση

Η σωστή διατροφή είναι ένα από τα βασικότερα μέτρα πρόληψης που μπορούμε να λάβουμε ενάντια στον καρκίνο. Εντάσσοντας στη διατροφή μας προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας και περιορίζοντας τις επεξεργασμένες τροφές, το κόκκινο κρέας, το αλάτι, τη ζάχαρη και τις περιττές θερμίδες, είναι δυνατό να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

Παρακάτω θα δείτε έξι υπερτροφές που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην προστασία από τον καρκίνο.


1. Μπρόκολο: Περιέχει σουλφοραφάνη, η οποία προάγει τη δράση προστατευτικών ενζύμων και στοχεύει στα καρκινικά βλαστοκύτταρα.


2. Μαύρα σμέουρα: Περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες επιβραδύνουν την ανάπτυξη των προκαρκινικών κυττάρων.


3. Ντομάτες: Το λυκοπένιο της ντομάτας δρα ενάντια στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο ενδομήτριο, στους πνεύμονες και στο στομάχι.


4. Καρύδια: Οι φυτικές στερόλες του γευστικού ξηρού καρπού επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.


5. Σκόρδο: Περιέχει φυτοχημικές ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των νιτροζαμινών, χημικών ουσιών που συμβάλλουν στον καρκίνο του στομάχου.


6. Φασόλια: Αυξάνουν τα επίπεδα ενός λιπαρού οξέος που ενδεχομένως προστατεύει από τον καρκίνο.

 

 

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 272 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα