ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 - 11:21:06μ.μ.

banner468x60

15
Οκτωβρίου

Γιατί να μην πεις όχι στην κρεατίνη

Ας καταρρίψουμε τους μύθους και τις αβάσιμες ανησυχίες

Η κρεατίνη, που συχνά περιβάλλεται από παρανοήσεις και φόβους, είναι ένα από τα πιο ερευνημένα και αποτελεσματικά συμπληρώματα στον κόσμο της γυμναστικής. Παρά τα αποδεδειγμένα οφέλη της, ορισμένα άτομα εξακολουθούν να διστάζουν να την ενσωματώσουν στη ρουτίνα τους λόγω αβάσιμων ανησυχιών.

 

Ας καταρρίψουμε αυτούς τους μύθους και ας διερευνήσουμε γιατί δεν πρέπει να φοβάσαι να λάβεις την κρεατίνη ως συμπλήρωμα.

 

Είναι φυσική ένωση


Η κρεατίνη είναι μια φυσική ένωση που βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε ορισμένα τρόφιμα και συντίθεται από το σώμα. Δεν είναι μια συνθετική χημική ουσία αλλά ένας συνδυασμός αμινοξέων, καθιστώντας την τόσο φυσική όσο και η πρωτεΐνη που καταναλώνεις.

 

Επιστημονικά αποδεδειγμένη


Η κρεατίνη είναι ένα από τα πιο ερευνημένα συμπληρώματα στον κόσμο του αθλητισμού και της διατροφής. Πολυάριθμες μελέτες υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά της στην ενίσχυση της μυϊκής δύναμης, της ισχύος και της συνολικής αθλητικής απόδοσης. Η ασφάλεια και τα θετικά αποτελέσματά της είναι καλά τεκμηριωμένα στην επιστημονική βιβλιογραφία.

 

Δεν υπάρχει ανάγκη για φάσεις φόρτωσης


Στο παρελθόν, υπήρχε η πεποίθηση ότι έπρεπε να περάσεις από μια φάση φόρτωσης υψηλής πρόσληψης κρεατίνης. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι μια σταθερή, μικρότερη δόση είναι εξίσου αποτελεσματική, εξαλείφοντας την ανάγκη για υπερβολική κατανάλωση.

 

Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες στα νεφρά


Παρά τον μύθο, η κρεατίνη δεν βλάπτει τα νεφρά σε υγιή άτομα. Εκτεταμένες έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι ασφαλής τόσο για τα νεφρά όσο και για τη συνολική υγεία, ειδικά όταν τη λαμβάνεις εντός των συνιστώμενων δόσεων.

 

Κατάλληλη για χορτοφάγους


Καθώς η κρεατίνη βρίσκεται κυρίως σε ζωικά προϊόντα, οι χορτοφάγοι έχουν συχνά χαμηλότερα φυσικά επίπεδα κρεατίνης. Η συμπλήρωση με κρεατίνη τους παρέχει τα ίδια οφέλη που απολαμβάνουν τα άτομα με υψηλότερα φυσικά επίπεδα κρεατίνης.

 

Ωφέλιμη πέρα από την οικοδόμηση μυών


Η κρεατίνη έχει δείξει πιθανά οφέλη σε διάφορες καταστάσεις υγείας, συμπεριλαμβανομένων των νευρολογικών διαταραχών, της μυϊκής απώλειας που σχετίζεται με τη γήρανση, ακόμη και της γνωστικής λειτουργίας. Η ευελιξία της την καθιστά ένα πολύτιμο συμπλήρωμα πέρα από τη σφαίρα του bodybuilding.

 

Ελάχιστες παρενέργειες


Η πιο συνηθισμένη παρενέργεια της κρεατίνης είναι η αυξημένη κατακράτηση νερού στους μυς, η οποία μπορεί να συμβάλει σε μια μικρή αύξηση βάρους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι επιβλαβές και συχνά είναι προσωρινό.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 81 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα