ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:33:16μ.μ.
03
Μαΐου

Γιατί το διάβασμα στο κρεβάτι είναι κακό για την ξεκούρασή σας

Τα λάθος μήνυμα που λαμβάνει ο εγκέφαλος και δεν σας βάζει σε διαδικασία ύπνου

 

Eνα από τα βασικά θέματα που προέκυψαν με τα παγκόσμια lockdown λόγω της πανδημίας, ήταν το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος αποφάσισε να περάσει τον χρόνο του διαβάζοντας. Σύμφωνα, μάλιστα, με το Statista, ο μέσος χρόνος ανάγνωσης κάθε μέρα το 2020 ήταν 20,4 λεπτά. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά ήταν μια αύξηση από τα 16,8 λεπτά του προηγούμενου έτους, ενώ τόσο το 2017 όσο και το 2018, οι άνθρωποι διάβαζαν περίπου 17,4 λεπτά την ημέρα.

 

Ένα αγαπημένο σημείο όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν να διαβάζουν το βιβλίο τους, λοιπόν, είναι στο κρεβάτι τους. Και μπορεί να φαίνεται ανόητο να πιστεύουμε ότι αυτή η δραστηριότητα μπορεί να βλάψει, αλλά αποδεικνύεται ότι το διάβασμα στο κρεβάτι μπορεί πραγματικά να μπερδέψει τον εγκέφαλό σας και να αποτρέψει την ικανότητά σας να κοιμάστε καλά τη νύχτα, αναφέρει το healthdigest.com.


Γιατί οι γιατροί συνιστούν να μην διαβάζετε στο κρεβάτι σας

 

Ο Ντάνιελ Ρίφκιν, διευθυντής των Κέντρων Ιατρικής Ύπνου της Δυτικής Νέας Υόρκης, είπε στο Mindbodygreen ότι το διάβασμα στο κρεβάτι προκαλεί αρνητική προετοιμασία, κάτι που σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να προσδιορίσει εάν το κρεβάτι είναι ένα μέρος για ύπνο ή ένα μέρος για να είστε ξύπνιοι. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο το διάβασμα στο κρεβάτι που μπορεί να χαλάσει την ποιότητα του ύπνου σας. Οποιαδήποτε ενδιαφέρουσα δραστηριότητα θα πρέπει να πραγματοποιείται αλλού.

 

Αν και το διάβασμα μπορεί να είναι μια καλή δραστηριότητα που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, είναι σημαντικό να βρείτε ένα μέρος διαφορετικό από το κρεβάτι σας για να απολαμβάνετε τα βιβλία σας. Ο Ρίφκιν πρόσθεσε ότι στην ιδανική περίπτωση, θα έπρεπε να βρείτε ένα ωραίο, άνετο μέρος σε ένα άλλο δωμάτιο για να διαβάσετε. Μόλις τα μάτια σας αρχίσουν να βαραίνουν και το σώμα σας κουράζεται, κλείστε το βιβλίο και κατευθυνθείτε στην κρεβατοκάμαρα με σκοπό να κοιμηθείτε γρήγορα.

 

Όπου κι αν αποφασίσετε να διαβάσετε το βιβλίο σας, ωστόσο, φτιάχνοντας την ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό, ένα κερί, απαλή μουσική και την αγαπημένη σας ζεστή κουβέρτα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε την εμπειρία πριν τον ύπνο ακόμα πιο ελκυστική.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 47 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα